Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Росія вдарила по шахті та лікарні – наслідки нічних обстрілів 21 листопада

Росія вдалась до масованого ракетного удару по Селидовому на Донеччині, внаслідок атаки по шахті під землею заблоковані 39 гірняків

Фото: ДСНС. Колаж: Pro Війну

Росія продовжує атакувати територію України

Фото: ДСНС. Колаж: Pro Війну

У ніч проти вівторка, 21 листопада, російські військові знову атакували територію України. Для обстрілів ворог використовував комбінований підхід.

Про це йдеться у повідомленні Повітряних сил ЗСУ.

За даними військових, Росія вночі запускала по Україні дрони-камікадзе та крилаті ракети.

Силам протиповітряної оборони вдалось збити 9 із 10 ворожих безпілотників, а також 1 із 5 ракет типу "Іскандер-К".

Відомо, що дрони Росія традиційно запускала з південно-східного напрямку, з Приморсько-Ахтарська.

Ракети атакували територію Україну з кількох напрямків:

  • 4 зенітні керовані ракети С-300 на Донецькому напрямку;
  • одна крилата ракета наземного базування "Іскандер-К" летіла з району окупованого Джанкою (Крим).

"У результаті бойової роботи силами та засобами Повітряних Сил знищено 9 ворожих безпілотників "Shahed-131/136" та одну крилату ракету "Іскандер-К", – розповіли у Повітряних силах.

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак згодом уточнив, що саме над цим регіоном ввечері 20 листопада було збито ворожу ракету.

Атака по Волині

Відомо також, що над Волинською областю в ніч проти 21 листопада Сили протиповітряної оборони збивали російські дрони-камікадзе.

"Щодо нічної повітряної тривоги в області: за інформацією військових, на Волині було знищено безпілотників типу "шахед". Постраждалих немає, ситуація знаходиться під контролем", – розповів голова ОВА Юрій Погуляйко.

Масований удар по Селидовому

Також відомо, що під ворожий удар ракетами С-300 потрапили лікарня та шахта на Донеччині. У результаті обстрілу 6 людей були травмовані. Також, на жаль, вже відомо про одного загиблого. Влада уточнює, що під завалами й досі можуть перебувати люди.

За даними голови МВС Ігоря Клименка, Росія завдала протягом короткого проміжку часу 4 ракетних удари по Селидовому.

Перші ракети прилетіли близько 23:30 влучили по території лікарні – в результаті пошкоджено 2 будівлі медичного закладу, поранено 6 людей.

Згодом, всього за кілька хвилин після першого удару, ворог здійснив ще дві ракетні атаки по шахті.

"Один працівник підприємства загинув", – зазначив Клименко.

У Міненерго уточнили, що загиблим виявився 63-річний Віктор Кужель. Також відомо, що 39 гірників опинились заблокованими під землею.

"Станом на зараз усіх шахтарів піднято на поверхню. Також пошкоджено 4 будівлі, 19 транспортних засобів, лінію електропередач", – додав очільник МВС.

Росія хоче зробити переворот в Україні

Як ми писали раніше, президент Володимир Зеленський розповів про нові підступні плани ворога. Зокрема, Кремль прагне здійснити в Україні переворот, створивши дестабілізаційну кампанію під назвою "Майдан-3".

Таким чином, окупанти хочуть довести України до стану повного хаосу. Після чого вони планують зробити державний переворот та навіть усунути з посади президента України Володимира Зеленського.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Юрій Ігнат розповів, чим окупанти найчастіше обстрілюють територію України. Також ми повідомляли про збільшення виробництва українських безпілотників.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.