Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Масштабна нічна атака росіян – що відомо про наслідки обстрілу 18 листопада

Вночі, з 17 на 18 листопада окупаційна армія атакувала територію України з використанням дронів "шахед"

Фото: ДСНС Україна/Telegram. Колаж: Pro Війну

Наслідки атаки 18 листопада

Фото: ДСНС Україна/Telegram. Колаж: Pro Війну

Атаки росіян по території України не є рідкістю, адже ворожа армія доволі часто обстрілює нашу країну. При цьому, Росія здебільшого використовує дрони-камікадзе "шахед". Така атака відбулася і цієї ночі.

Розповідаємо про наслідки нічного обстрілу.

Обстріл Одещини

Незважаючи на те, що силам протиповітряної оборони вдалося ліквідувати більшість дронів-камікадзе "шахед", які випустила ворожа армія цієї ночі, росіянам все ж вдалося завдати ударів по Одещині.

Зокрема, за повідомленням ЗМІ, окупанти атакували об'єкт енергетичної інфраструктури, внаслідок чого було пошкоджено адміністративну будівлю. Крім цього, одна людина отримала поранення, а саму пожежу вже вдалося ліквідувати.

Ситуація на Київщині

Масштабна атака окупантів по території України зачепила також і Київську область. Однак, там сили протиповітряної оборони відпрацювали успішно, адже їм вдалося ліквідувати всі "шахеди", які летіли в напрямку столиці.

Також варто зазначити, що за даними Київської обласної військової адміністрації постраждалих внаслідок цієї атаки окупантів немає, крім того, об'єкти критичної чи цивільної інфраструктури також залишилися в повному порядку.

Ситуація в інших регіонах

Не обійшлося без пошкоджень а Чернігівській області, адже там, незважаючи хорошу на роботу ППО було пошкоджено будівлі інфраструктури. Також ППО знищили 4 з 8 "шахедів" в Запорізькій області, крім того, успішне знищення дронів зафіксовано і на Дніпропетровщині.

Варто додати, що сили ППО загалом ліквідували 29 з 38 випущених "шахедів".

Росія посилює ППО

Раніше ми писали про те, що за даними аналітиків Інституту вивчення війни, окупанти посилюють протиповітряну оборону на власній території. Таким чином, вони намагаються вберегти від можливих обстрілів зі сторони України важливі об'єкти.

Варто згадати, що окрім посилення ППО окупанти також розпочали патрулювання об'єктів критичної інфраструктури, адже таким чином вони намагаються вберегти їх.

До того ж, росіяни почали фінансування створення так званих "територіальних ліній оборони" в прикордонних з Україною областях, що свідчить про їхні наміри вберегти територію від можливих атак. Крім того, там активно працюють над списком об'єктів, які повинні бути захищені.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Юрій Ігнат розповів, чим окупанти найчастіше обстрілюють територію України. Також ми повідомляли про збільшення виробництва українських безпілотників.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.