Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Росіяни зазнають поразки – британська розвідка назвала причини невдач окупантів

Велика Британія повідомила про моральний дух російської армії та про відсутність ротації

Фото: Генштаб ЗСУ, Міноборони Росії. Колаж: Pro Війну

Росіяни мають дуже малу віру у свою перемогу

Фото: Генштаб ЗСУ, Міноборони Росії. Колаж: Pro Війну

Саме сьогодні минає рівно рік з того дня, коли диктатор Володимир Путін оголосив так звану часткову мобілізацію у 2022 році, через що в Україну відправили близько 300 тисяч нових російських резервістів. Наразі ж окупанти мають дуже низький моральний дух.

Про це повідомляє Міністерство оборони Британії з посиланням на дані своєї розвідки.

Як зазначається, керівництво Росії не дає окупантам вихідних та підготовки, що призводить до низького морального духу та неспроможності проводити комплексні наступальні операції.

"Відсутність регулярних ротацій підрозділів, ймовірно, є одним із найважливіших факторів, що сприяють низькому моральному духу росіян, а також неспроможності російської армії провести навчання вищого рівня після вторгнення. Відсутність такої підготовки, ймовірно, сприяє ускладненням Росії у проведенні успішних комплексних наступальних операцій", – йдеться у повідомленні.

Цю інформацію також підтверджують нещодавні слова голови комітету держдуми Росії з оборони Андрія Картаполова, про те, що мобілізовані зобов'язані служити до кінця "спеціальної воєнної операції" (так в Росії називають війну проти України). Також він визнав складну ситуацію на фронті та повідомив, що ротацію із зони бойових дій під час служби провести буде неможливо.

Росіяни масово біжать з лінії фронту

За рік діяльності до проєкту "Хочу жить" звернулось понад 25 тисяч російських окупантів з бажанням здатися у добровільний полон нашим військовим. З них дійсно поповнили обмінний фонд 216 осіб

У пресслужбі також зазначили, що були випадки успішного переходу військовослужбовців ЗС РФ на бік України, разом зі своєю технікою. Після того, як ГУР провело операцію "Синиця", кількість таких подій помітно збільшилася.

"По всіх каналах до нас щодня надходять десятки заявок від чинних військовослужбовців армії РФ і не тільки", – йдеться у повідомленні.

Усього за минулий рік більше ніж 48 мільйонів людей з Російської Федерації й тимчасово окупованих територій України відвідали вебсайт проєкту. Своєю чергою, Росія активно намагається заважати його роботі, про що свідчить факт блокування Роскомнаглядом 256 доменів сайту проєкту.

Раніше ми писали, про що заявила Канада стосовно можливої нової хвилі мобілізації у РФ. Також повідомляли, яке "секретне" послання вчений залишив Путіну.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.