Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Росіяни здійснили ракетну атаку по Україні: яка область найбільше постраждала

Вночі, з 27 на 28 жовтня армія окупантів вкотре атакувала українську територію своїми ракетами

Фото: ДСНС Україна/Telegram

Наслідки обстрілу

Фото: ДСНС Україна/Telegram

Росіяни ледь не щодня здійснюють ракетні удари по території України. Зокрема, часто ворожі сили використовують безпілотники іранського виробництва "шахед", однак, цієї ночі армія Росії запустила лише декілька ракет "Іскандер".

Про це повідомляють Повітряні сили Збройних сил України.

Наслідки нічної атаки

В Повітряних силах України повідомили, що приблизно о першій ночі росіяни здійснили обстріл української території, зокрема, найбільше постраждала Дніпропетровська область, адже там було зафіксовано "приліт".

Також відомо, шо російська армія запускала по території України ракети "Іскандер-К", всього було випущено 4 таких ракети, в той час як сили протиповітряної оборони змогли збити 3 "Іскандер-К". За даними Повітряних сил, четверта ракета також не змогла досягти своєї цілі.

Слід зазначити, що самі запуски ракет "Іскандер-К" російська армія знову проводила з території тимчасово окупованого Кримського півострову, а якщо точніше, то з району Джанкоя. Також додамо, що цієї ночі росіяни не використовували безпілотники-камікадзе "шахед", якими раніше вони атакували фактично кожного дня.

Нічний обстріл "шахедами"

Раніше ми писали про те, що вночі, з 24 на 25 жовтня російські окупанти здійснили обстріл безпілотниками "шахед". Сама атака здійснювалась не з території Кримського півострову, як раніше, а з населеного пункту Приморсько-Ахтарськ, що розташований на території Краснодарського краю.

В Повітряних силах розповіли, що в ході цієї атаки окупанти випустили по території України 11 дронів "шахед". Проте, сили протиповітряної оборони України змогли успішно ліквідувати всі повітряні цілі. Зокрема, українська ППО працювала в Хмельницькій, Миколаївській, Полтавській, Черкаській, а також Херсонській областях.

Слід зазначити, що серйозні пошкодження в результаті запуску "шахедів" були зафіксовані в місті Славута, яке знаходиться неподалік Хмельницької атомної електростанції. Там в багатьох будинках були вибиті вікна. Також пошкодження можна було помітити і на території міста Нетішин, що також знаходиться неподалік АЕС.

Зазначимо, ворог також атакував територію Херсонської області керованими авіабомбами. Зафіксовано серйозні пошкодження.

Нагадаємо, раніше ми писали про наслідки нічної атаки по території України в ніч з 23 на 24 жовтня. Також ми повідомляли, якими були наслідки нічного обстрілу 23 жовтня.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.