Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Ситуація стає складнішою? Росія перекинула на фронт нову армію

Вперше з початку повномасштабного вторгнення Росія задіяла частини 25-ї загальновійськової армії

Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook, Міноборони РФ/Facebook Колаж: Pro Війну

Росія задіяла нову армію

Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook, Міноборони РФ/Facebook Колаж: Pro Війну

Російські окупанти під час контрнаступу Збройних сил України зазнають доволі серйозних втрат. Однак, нещодавно стало відомо, що росіяни вперше з початку повномасштабного вторгнення задіяли частини нової армії.

Про це повідомляє британська розвідка у Twitter.

Росія задіяла нову армію

Згідно з даними, які були опубліковані на сторінці Міноборони Британії в соцмережі, армія Росії нещодавно задіяла підрозділи двох маневрених компонентів 25-ї загальновійськової армії. А якщо точніше, то 67-у мотострілецьку дивізію та 164-у мотострілецьку бригаду. Їх тепер використовують на Донбасі, в районі Кремінної та Сєвєродонецька.

"З огляду на те, що 25-а армія розгортається частинами для посилення надмірно розтягнутої лінії, новий узгоджений російський наступ найближчими тижнями малоймовірний", — повідомили у Міноборони Британії.

Додамо, що за даними британської розвідки, з початку повномасштабного вторгнення російське командування зберігало незадіяне угруповання розміром з армію. Це потрібно було для того, щоб у країни-агресора була потенційна можливість скласти основу для нового великого наступу.

Росіяни здійснили спробу перетину кордону

Нещодавно окупаційні війська намагались перетнути кордон з Україною в Харківській області. Мова йде про Куп'янський район.

Відомо, що неподалік кордону з Україною, але на своїй території російська війська почали зводити фортифікаційні споруди. Згодом, за даними Державної прикордонної служби, росіяни перетнули кордон з Україною та почали будувати укріплення вже на нашій території.

Українські військові у складі бійців ДПСУ та танкістів однієї з бригад Збройних сил дочекались моменту, коли поблизу фортифікацій буде достатньо велика кількість росіян, та завдали по них удару. Зокрема, відомо, що декількох окупантів вдалося ліквідувати й українським снайперам. Однак, більшість з них після атаки ЗСУ покинули територію України.

Відомо, що бійці української армії в ході цієї сутички використовували танки та міномети, в результаті чого ворог не зміг залишити нашу територію без втрат.

Раніше ми писали про те, що Путін віддав наказ Шойгу щодо "зупинення українського контрнаступу". Також ми повідомляли, що Олександр Тарнавський розповів про успіхи ЗСУ на фронті.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.