Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Треба заощаджувати ракети: Ігнат пояснив, для чого потрібні установки Gepard

У Повітряних силах зазначили, що зенітні установки використовуються для бороться з російськими дронами-камікадзе

Фото: Міноборони, Вікіпедія. Колаж: Pro Війну

Gepard найефективніші для знищення "шахедів" - Ігнат

Фото: Міноборони, Вікіпедія. Колаж: Pro Війну

Українські військові вправно та ефективно використовують зенітні установки Gepard для боротьби з російськими дронами. Тому їхню кількість у складі ЗСУ необхідно збільшувати.

Про це розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

За його словами, зенітні артилерійські системи, а саме установки Gepard на сьогоднішній день є найефективнішим знаряддям для знищення ворожих "шахедів".

"Мабуть, тому що витрачається і невелике порівняно кількість боєприпасів, і відповідно є від цього серйозний результат, тому цих систем треба більше. Для того, щоб заощаджувати ту кількість ракет яка в нас є, які нам потрібні для більш серйозних цілей таких як крилаті ракети та російська авіація", – пояснив Ігнат.

Речник Повітряних сил ЗСУ уточнив, що зенітні ракетні війська мають виконувати дещо інші функції.

"А для БПЛА є ті типи озброєння, про які ми з вами говоримо, їх є світі достатньо і тому нам треба посилювати роботу в цьому напрямку щодо забезпечення", – пояснив Ігнат.

Заява Зеленського щодо деокупації територій

Як ми вже писали, Володимир Зеленський розповів американському журналісту, що наші військові звільнять Бахмут, що знаходиться на території Донецької області, а також ще два міста. Однак, президент відмовився конкретно називати населені пункти, які потраплять під деокупацію. Він заявив, що наша держава має "дуже комплексний план", що стосується звільнення території, які були захоплені росіянами.

Також додамо, що нещодавно українські військові змогли ліквідувати одну з найбільш боєздатних частин російської армії. Однак, попри це все, окупанти все ж продовжують здійснювати спроби наступу.

Скільки українців загинуло від початку війни

За даними ООН, від початку повномасштабного вторгнення Росії, в Україні загинула щонайменше 9 701 цивільна людина. Поранення отримали 17 748 осіб.

"З 24 лютого 2022 року, коли почалася широкомасштабна збройна агресія Російської Федерації, до 24 вересня 2023 року УВКПЛ зафіксувало 27 449 втрат серед цивільного населення України: 9 701 загиблий та 17 748 поранених", – йдеться у повідомленні.

УВКПЛ ООН вважає, що реальна кількість втрат серед цивільних значно вища, оскільки отримання інформації з деяких місць, де тривають інтенсивні бойові дії, відбувається із затримкою, а також багато повідомлень з місць, звідки надходить інформація про втрати серед цивільних осіб, усе ще потребують підтвердження.

Зокрема, потребують уточнення та підтвердження дані з Маріуполя Донецької області, Лисичанська, Попасної та Сєвєродонецька Луганської області, де були зафіксовані численні випадки загибелі та поранення цивільних осіб.

Скільки загиблих та поранених

Згідно з підтвердженими даними ООН, серед загиблих:

  • 4 521 чоловіків;
  • 2 707 жінок;
  • 289 хлопчиків;
  • 237 дівчаток;

Також в ООН кажуть, що стать 29 дітей та 1 918 дорослих поки що не вдалося встановити.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що бронетехніка ЗСУ вже знаходиться за останньою лінією оборони окупантів. Також ми повідомляли, чи готові Сили оборони до атак по енергосистемі України.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.