Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

У Києві збільшать кількість блокпостів – в чому причина

Влада Києва нещодавно повідомляла про додаткові блокпости, які встановили на вулицях міста

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Війну

Блокпости у Києві

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Війну

На вулицях столиці було розгорнуто додаткові блокпости. Спочатку повідомлялося, що вони потрібні були для "пошуку ДРГ", однак справжня причина виявилась іншою.

Про це повідомив начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко в коментарі "24 Каналу".

Блокпости у Києві

Сергій Попко заявив, що насправді блокпости на вулицях міста – це тренування. За його словами, ключовими завданнями у цьому питанні є покращення організації, системи управління та взаємодії для забезпечення безпеки в суспільстві.

"Ці тренування передбачають розгортання тимчасових блокпостів, встановлення обмежувальних знаків, елементів інженерних загороджень. За умовами навчань відбувається відпрацювання перевірки транспорту, документів, певні демонстраційні, пошукові та контрдиверсійні заходи", – сказав він.

Крім того, начальник Київської міської військової адміністрації розповів про те, що схожі тренування відбуватимуться й надалі. Також варто згадати, що траплялися випадки, коли на таких блокпостах у столиці громадянам роздавали повістки.

Де можуть вручати повістки

Раніше ми писали про те, в яких місцях, згідно з Законом України "Про військовий обов'язок і військову службу" можуть вручати повістки в Україні під час воєнного стану та загальної мобілізації.

Зокрема, повідомляється, що право вручати такі документи мають не лише працівники територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, а й інші уповноважені особи, серед яких можуть бути працівники органів місцевого самоврядування.

Що стосується місць, то повістку можна отримати:

  • за місцем навчання військовозобов'язаного;
  • за місцем роботи військовозобов'язаного;
  • за місцем несення служби;
  • за місцем, де проживає військовозобов'язаний тощо.

Крім того, під час воєнного стану повістки можуть вручати фактично будь-де та в будь-який час. Тому чоловікам призовного віку можуть вручати такі документи на блокпостах, на підприємствах та фактично в будь-яких громадських місцях.

При цьому, важливо, щоб працівники територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки не порушували правила вручення повісток.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, в яких випадках чоловіки можуть не йти до військкомату. Також ми повідомляли, хто, згідно з новим проєктом закону, може вручати повістки.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.