Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

У Кремля серйозні проблеми: Буданов розповів, чому війна закінчиться до 2025 року

Очільник української розвідки Кирило Буданов і раніше давав прогнози щодо закінчення війни

Фото: Генштаб ЗСУ, УНІАН. Колаж: Pro Війну

Буданов спрогнозував закінчення війни

Фото: Генштаб ЗСУ, УНІАН. Колаж: Pro Війну

У Росії немає планів воювати до 2025 року. Однак, за рік все може змінитися.

Про це повідомив керівник ГУР Кирило Буданов під час дискусійної панелі для проєкту LB.ua і EFI Group "Нова країна".

З його слів, Кремль зіштовхується із серйозними проблемами, які завадять продовжувати війну на далі. Ці перешкоди не стосуються настроїв громадськості, йдеться про нестачу ресурсів. Адже думка пересічного росіянина не цікавить чинну владу, а війна в Україні обходиться країні-агресору дорого.

"І ресурси там не є необмеженими. Можливо, трішки грубо пролунає, але ми воюємо за чужий кошт, а вони — за свій. І свої кошти вони рахують, хоч здається, що ні. І дуже прискіпливо", — заявив Кирило Буданов.

Зеленський розповів, де Росія планує розв’язати війну

Раніше ми писали, що президент України Володимир Зеленський заявив, що Росія має намір розпочати війни в інших країнах, щоб відвернути увагу цивілізованого світу від допомоги Україні.

Зеленський розповів про це під час пресконференції з африканськими ЗМІ. Він зазначив, що Росія діє разом з Іраном на Близькому Сході, де країна-терорист почала влаштовувати вибухи. Крім того, Кремль розхитує ситуацію на Балканах, щоб одна держава воювала з іншою.

Якщо Росія буде успішною у своїх планах, західні партнери України будуть змушені допомагати іншим країнам у війнах. Це означає, що Україна сильно програватиме в отриманні зброї та розголосі подій в зоні бойових дій та на тимчасово окупованих територіях.

Президент України також заявив, що Росія нагнітає ситуацію в Молдові, щоб усунути проєвропейський уряд. Крім того, Москва кинула оком на Африку, де росіяни втручаються в ситуацію за допомогою ПВК "Вагнер".

Полковник ЗСУ розповів, чи закінчиться війна у 2024 році

Також ми зазначали, що військовий експерт та полковник ЗСУ в запасі Роман Світан вважає, що Україна може вигнати ворожі сили з території країни вже в наступному році. Однак, це станеться лише за умови, що гаранти безпеки за Будапештським меморандумом нададуть Україні необхідну зброю.

"Ми звільнимо територію, розіб’ємо російську армію, яка до нас зайшла. Але бойові дії на кордоні триватимуть ще мінімум 10 років, поки російська імперія буде існувати і розвалюватися", – сказав Світан.

З його слів, що розпад Росії розпочнеться з Кавказу і далі піде до Якутії. Тому Україні доведеться тримати армію вздовж кордону, щоб "купірувати" прикордонні сутички.

Хоча війна буде тривати ще довго, вона все ж буде в набагато менших масштабах, ніж зараз. Він вважає, що бої можуть бути приблизно такими, як під час проведення АТО/ООС на території Донецької та Луганської областей.

Нагадаємо, в Росії вперше публічно визнали, хто постачав безпілотники для війни проти України. Також ми писали, що російська армія планує повністю окупувати територію Донецької області вже до 31 грудня.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.