Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

В Україні змінили правила перебування в укриттях – хто ще зможе сховатися під час тривоги

У Міністерстві внутрішніх справ України прийняли важливе рішення, що стосуються перебування в укриттях під час повітряної тривоги

Фото: Pexels, ДСНС Україна/Telegram. Колаж: Pro Війну

В Україні пускатимуть в укриття з домашніми тваринами

Фото: Pexels, ДСНС Україна/Telegram. Колаж: Pro Війну

Під час повітряної тривоги задля власної безпеки жителі українських міст та сіл повинні йти в укриття. Однак, деякі громадяни не могли туди потрапити з домашніми тваринами.

Про нові зміни щодо перебування в укритті розповіли в UAnimals.

Перебування з тваринами в укритті

Не так давно трапився випадок, коли до бомбосховища не впустили дітей з тваринами. В зв'язку з цією скандальною ситуацією в сторону української влади вилилася серйозна критика.

Однак, вже 25 січня стало відомо про те, що Міністерство внутрішніх справ України скасовує заборону на перебування в укриттях з тваринами під час повітряної тривоги. Тому, українці зможуть безперешкодно перебувати зі своїми улюбленцями в безпечних місцях під час ракетної небезпеки.

"У доповненні йдеться про те, що люди, які приходять в укриття із тваринами, мають розміщуватися в окремих приміщеннях або відокремлених місцях. Людина, яка привела тварину, має постійно за нею наглядати, а також дбати про безпеку інших людей, майна та самої тварини і дотримуватися санітарних норм", – йдеться в соцмережі UAnimals.

Варто додати, що офіційної публікації цих змін ще не було, однак, така інформація поширюється в соцмережах.

Росія планує масштабні атаки

Раніше ми писали про те, що представниця оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк в ефірі національного телемарафону розповіла про те, що російські окупанти готуються до масштабних атак по території України.

"Останні хвилі ударів складаються з 2-8 (дронів – ред.), цієї ночі нарахували до 14-ти. Але саме таке спрямування "Шахедів" досить розгалужене, або навпаки – рясно зосереджене, як це було по Одеській області, дуже щільно в ряд, не даючи можливості зорієнтуватися", – заявила вона.

За її словами, наразі окупаційні війська намагаються розвідати готовність української протиповітряної атаки, а це може свідчити про те, що вони готуються до масштабних атак.

Доволі часто вони використовують:

  • ракети "Кинджал";
  • ракети Х-101;
  • ракети Х-59;
  • ракети С-300;
  • дрони "шахед".

Крім того, окупанти застосовують доволі хитру тактику, адже під час останніх атак росіяни запустили дрони максимально низько над водою, що створило додаткові складнощі для української ППО під час масштабної атаки.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що окупанти використовують північнокорейські балістичні ракети. Також ми повідомляли, скільки ракет є на озброєнні в армії Росії.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.