Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Війна проти Росії: в Міноборони назвали умови її завершення

В оборонному відомстві України розповіли, як повинна закінчитися війна проти агресора

Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Завершення війни в України

Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Повномасштабна війна проти Росії триває з 24 лютого 2022-го року. За цей час від світових та вітчизняних експертів прозвучало чимало прогнозів щодо її закінчення.

Про те, як повинна завершитися війна з Росією в інтерв'ю Tagesspiegel розповів заступник міністра оборони України Іван Гаврилюк.

Завершення війни

В інтерв'ю німецькому виданню представник Міністерства оборони України зазначив, що фактично всі війни у світі обов'язково закінчуються перемовинами.

Водночас, він вважає, що російсько-українська війна також повинна закінчитися переговорами та підписанням відповідних документів. Зокрема, в цих документах країна-агресорка повинна відмовитись від ядерного озброєння.

Також Гаврилюк додав, що війна завершиться обов'язковим поверненням всіх українських територій. Проте, в цій ситуації також необхідно зробити неможливим повторний напад окупантів, тому для цього слід розробити спеціальні механізми.

"Будуть підписані угоди – з одного боку коаліцією держав, які підтримують Україну, та Росією з іншого боку. І цей документ має містити пункт про відмову Росії від ядерної зброї, тому що ця держава – загроза миру", – зазначили у відомстві.

Крім того, останні переговори між українською та російською сторонами відбулися ще на початку війни.

Цілі Росії у 2024 році

Раніше ми писали про те, що заступник начальника Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький в інтерв'ю РБК-Україна розповів про те, якими є цілі російських окупантів у 2024-му році. Зокрема, вони намагатимуться досягти таких успіхів:

  • втримати під своїм контролем території, які були раніше окуповані;
  • знизити українську авіацію, протиповітряну оборону та оборонно-промисловий комплекс України;
  • вийти на на адміністративні кордони Донеччини та Луганщини.

Також зазначимо, що за словами Вадима Скібіцького, російські окупанти ще від самого початку повномасштабної війни намагаються вийти на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей та цим самим встановити повний контроль над цими територіями. Однак, їм не вдається досягти поставлених цілей через серйозний супротив та героїзм бійців Збройних сил України.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, скільки ракет виробляє ворог кожного місяця. Також ми повідомляли, що в ГУР Міноборони відреагували інформацію щодо можливого наступу росіян на Харківщині.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.