Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Загроза неминуча? В ГУР розповіли про масштаби виробництва ракет в Росії

Представник Головного управління розвідки України розповів, скільки ракет може виготовляти ворог кожного місяця

Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook, МІноборони РФ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Виробництво ракет в Росії

Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook, МІноборони РФ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Російська армія регулярно здійснює ракетні обстріли по території України. При цьому, озброєння у ворога залишається на достатньо серйозному рівні, адже окупанти щомісяця виробляють чимало ракет.

Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів представник Головного управління розвідки Вадим Скібіцький.

Виробництво ракет в Росії

Вадим Скібіцький зазначив, що кожного місяця в Росії виготовляють близько 250 ракет, з них:

  • близько 120 ракет Х-101 та "Калібр";
  • близько 120 ракет Х-31 та Х-59.

При цьому, заводи ворога були переведені на "військові рейки", тому значна кількість озброєння, яку виготовляють окупанти одразу ж відправляють на фронт, зокрема, це стосується і складів в Білорусі.

Також Скібіцький додав, що окупанти отримують озброєння і від Північної Кореї. Ця країна постачає ворогу значну кількість боєприпасів, зокрема, 122-мм та 155-мм.

Ситуація з іранськими дронами-камікадзе "шахед" дещо інша, адже окупанти лише за останні декілька місяців змогли зібрати більш ніж 300 таких безпілотників.

В ГУР також додали, що росіяни мають чималу мотивацію воювати, адже кожного дня в лави армії вступає близько 1000 осіб.

Новий наступ

Раніше ми писали про те, що командувач Сухопутними військам України Олександр Сирський розповів про те, що окупанти на Сіверському напрямку формують штурмові роти, що може свідчити про підготовку до наступу.

"Серебрянське лісництво продовжує залишатись одним із напрямків зосередження основних зусиль противника. На даному напрямку здійснюються безуспішні спроби атакувати наші позиції за підтримки бронетехніки в напрямках Діброва, Торське та Діброва, Ямпіль", – заявив Сирський.

Крім того, він додав, що доволі складною залишається ситуація й на інших напрямках, зокрема:

  • Лиманський напрямок;
  • Куп'янський напрямок;
  • Бахмутський напрямок.

Сирський зазначив, що неподалік Лиману ворог намагається просунутися й витіснити бійців ЗСУ за річку Чорний Жеребець. При цьому, він активно обстрілює позиції військовослужбовців Збройних сил. Також небезпечною залишається ситуація в районі Бахмуту, де окупанти хочуть вийти на рубіж каналу Сіверський Донець – Донбас.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в ГУР відреагували на можливий наступ росіян на Харківщині. Також ми повідомляли, що в ЗМІ поширюють інформацію, щодо можливого наступу окупантів.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.