Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Війна у точці "неповернення"? До чого готуватися українцям у 2024 році

Для того, аби перемогти у війні, треба ліквідувати перевагу Росії, спрямовувати інвестиції у виробництво новітнього озброєння, зазначив Михайло Подоляк

Фото: ОП, Генштаб ЗСУ. Колаж: Pro Війну

Подоляк розповів, що треба для перемоги над Росією

Фото: ОП, Генштаб ЗСУ. Колаж: Pro Війну

Повномасштабна війна проти Росії вже перебуває у точці "неповернення". Влада України наразі має "чітке розуміння" того, на що чекати у 2024 році та що потрібно зробити для перемоги над ворогом.

У першу чергу, варто "дотиснути" ворога, адже в іншому випадку суб’єктивність української держави "перебуватиме під зовнішнім тиском". Про це розповів радник керівника Офісу президента Михайло Єрмак у інтерв'ю DW.

Які кроки допоможуть швидше перемогти Росію

Водночас, чиновник перерахував головні аспекти, яких варто якнайшвидше досягти Україні – це допоможе перемогти Росію:

  • перше – дещо скоригувати тактику з тих ресурсів, які Росія використовує;
  • друге – дещо скоригувати стратегію з урахуванням тих домінантних переваг, які залишилися, які є в Росії, щоб ці переваги були ліквідовані;
  • третє – інвестиції в ті виробництва, які необхідно різко розвивати, щоб отримати технологічну перевагу;
  • четверте – різке підвищення тиску за рахунок самого технологічного компонента цієї війни на тій чи інші військові порядки Росії.

Які наслідки поразки Росії у війні

На думку Михайла Подоляка, Кремль прекрасно розуміє, що буде, якщо він зазнає поразки в Україні, то відбудеться наступне:

  • припинить існування російська еліта;
  • перестане існувати власне сама Росія.

У політичній сфері, за словами радника голови Офісу президента, у ворожій країні відбуватимуться ті самі процеси, що й в 1991 році, але із "ще більшими взаємними внутрішніми претензіями".

"Тому що їм пропонували модель одну, отримали іншу, заплатили за цю високу ціну, і безрезультатно", – зазначив Подоляк.

Що буде в разі поразки України

Михайло Подоляк припустив, якщо ЗСУ не вдасться "дотиснути" загарбників, не вдасться забезпечити поразку їхньої армії, то війна заморозиться. А суб’єктивність української держави "перебуватиме під зовнішнім тиском".

На його думку, враховуючи, що Росія вкладає великі ресурси у постійні теракти, у постійні внутрішні політичні конфлікти, Україна "в принципі матиме неспроможний внутрішній політичний простір".

Тривалість повітряних тривог зросте

Як ми писали раніше, 10 листопада в Україні була оголошена масштабна повітряна тривога. Однак, вона тривала набагато довше, ніж зазвичай, понад три години. Речник Повітряних сил Юрій Ігнат пояснив причину цього.

За словами військового, тривалість повітряної тривоги зросла через те, що загарбники, ймовірно, дозаправляють винищувач у повітрі. Ігнат нагадав, що зазвичай, тривоги через зліт МіГ-31К тривають від 20 хвилин до півтори години.

"Зараз ворог вдався до інших завдань, які ставить перед собою. Це відпрацювання дозаправки у повітрі. Зрозуміло, що час перебування МіГа у повітрі зростає фактично удвічі. Зараз протяжність таких тривог більше 2,5 годин", – сказав він.

Крім того, Ігнат попередив про ще одну небезпеку – не виключено, що ворог посадивши один винищувач, може відразу підняти в небо другий. Саме через це доведеться оголошувати повітряну тривогу повторно.

Раніше ми повідомляли, що українські військові досягли певних успіхів на лівому березі Херсонської області. Також ми писали, чому союзникам вигідно надати Україні більше ППО напередодні зими.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.