Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Логістичні труднощі на передовій: ворог намагається перерізати важливу дорогу

За словами Віталія Барабаша, росіяни намагаються тримати дороги до Авдіївки під постійним вогневим контролем

Фото: Віталія Барабаша

Ситуація в Авдіївці складна, росіяни постійно обстрілюють дороги

Фото: Віталія Барабаша

Ворожі війська не припиняють здійснювати обстріли доріг, які ведуть до Авдіївки. Такі дії агресора ускладнюють проведення евакуації жителів, а також доставлення гуманітарних вантажів.

Про це повідомив начальник Авдіївської міської військової адміністрації (МВА) Віталій Барабаш в ефірі "Радіо Свобода".

За його словами, російські військові намагаються тримати дорогу під постійним вогневим контролем.

Відомо, що станом на ранок понеділка, 23 жовтня, в місті залишається 1 601 житель. Люди неохоче залишають свої домівки, а умовити їх виїхати – вкрай важко.

Останні три дні евакуація з Авдіївки не проводилась, але вона запланована на 23 жовтня. Ситуація з логістикою наразі залишається "дуже складною".

"22 кілометри до міста постійно під обстрілами – і вдень, і вночі. Відповідно, це дуже ускладнює й евакуацію, і ввезення гуманітарної допомоги. Будь-яка логістика — це все через одну дорогу", – зазначає Барабаш.

Керівник МВА розповів про спроби російських окупантів перерізати дорогу до Авдіївки та тримати її постійно під обстрілами.

"Якщо в них є змога, дозволяє погода, вони запускають безпілотні апарати "Орлани", слідкують за дорогою. Будь-який рух для них є сигналом для того, щоб відкривати вогонь", – каже чиновник.

Яка тактика РФ під Авдіївкою

Як ми писали раніше, російські військові біля Авдіївки використовують "тактику кротів", саме так воювала радянська Червона армія в 1941 році.

За словами військового експерта Олега Жданова, росіяни риють тунелі до позицій ЗСУ, щоб таємно та непомітно підібратися та вискочити з цього тунелю перед українськими окопами.

Завдання росіян – закидати наші позиції тілами, тому хвилі їхніх атак тривають цілодобово. Водночас ЗСУ успішно тримають оборону.

Військовий експерт також уточнив, що розвідка каже про застосування росіянами роботизованих транспортних машин із дистанційним керуванням.

"Це платформи, що підвозять боєкомплект, воду і продовольство на передній край. Також в їхнє завдання входить евакуація поранених. У нас тільки дослідні зразки, намагаємося ганяти їх полігонами, в окремих підрозділах проводимо випробування, а у них це надійшло у війська", – заявив експерт.

Також місцева влада Авдіївки попереджала, що армія ворога намагатиметься захопити доволі велику територію нашої держави.

Нагадаємо, що СБУ назвала імена навідників удару по селу Гроза. Також ми писали, що російські окупанти пішли в наступ у районі міста Авдіївка.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.