Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Вугілля більше не буде? На ТОТ росіяни "вирізають" шахти на брухт

На Луганщині окупанти проводять тотальну ліквідацію вугільної галузі

Фото: УНІАН

Ліквідація вугільної галузі

Фото: УНІАН

Під приводом "консервації" вугільних шахт, загарбники вирізають металеве обладнання підземок та здають на брухт. Можливість функціонування цих шахт після української перемоги залишається під питанням.

Про це заявив начальник Луганської ОВА Артем Лисогор на своїй сторінці у соціальній мережі.

За його словами, шахти на окупованій Луганщині відключають від електроживлення через несплату. Окупаційна влада примушує шахтарів до мобілізації на боці Росії. Загалом, триває тотальна ліквідація вугільної галузі регіону.

"Шахти консервують, ніби на невизначений термін, а водночас вирізають на металобрухт. Цей процес уже розпочато на підприємствах "Червоний партизан", "Центросоюз" і "Харківська". Раніше росіяни їх визнали нерентабельними", — зазначив Лисогор.

Росіяни можуть вчиняти репресії на ТОТ

Також ми зазначали, що під час проведення так званих виборів на тимчасово окупованих територіях самі росіяни хотіли виявити, які території є найбільш проукраїнськими. Представник "КримSOS" вважає, що після цього вони хочуть надалі проводити репресії проти місцевих жителів, що активно виступають проти окупації. Крім того, під час цих виборів росіяни також намагались провести оцінку кількості населення.

Окупанти передали деякі ТОТ під контроль Татарстану

Раніше ми писали, що Росія передала агломерацію тимчасово захопленої території Луганської області – Сєверодонецьк–Лисичанськ–Рубіжне під владу одного зі своїх суб'єктів.

Представницька делегація з республіки Татарстан, яку очолює прем'єр-міністр Олексій Єсошин, здійснила неправомірний візит до тимчасово окупованої Луганської області. Там урядовці повідомили про свої плани на ТОТ.

Офіційно делегація оголосила про виконання експериментальних проєктів, призначених для демонстрації "відновлення інфраструктури" та започаткування будівельних ініціатив в регіоні.

Крім того, влада Татарстану реалізує програму, яка створена для перевиховання молоді на українських землях. З підлітків, що лишились та тимчасово окупованій території, прагнуть створити "сучасних яничарів".

Варто відзначити, що лише протягом жовтня близько двохсот дітей були доставлені до табору "Заречье" в Казані, де проводилися заходи, спрямовані на зміну їх національної ідентичності, включаючи фіджитал-змагання, які інтегрують віртуальні ігри у фізичні активності.

Є висока ймовірність того, що дітей залучатимуть у підрозділи управління дронами на полі бою. Для цього Татарстан фінансуватиме відкриття центрів тестування за програмою "готов к труду и обороне (ГТО)".

Нагадаємо, яку суму потрібно заплатити, щоб виїхати з ТОТ. Також ми писали, що окупанти в рамках нової хвилі мобілізації намагатимуться призвати мешканців ТОТ.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.