Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Зброї на Заході стає менше – чим це загрожує Україні

Недостатня кількість озброєння в країн-партнерів може серйозну вплинути на ситуацію в Україні

Фото: Rob Bauer/Twitter, Генштаб ЗСУ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Бауер розповів, чи закінчуються боєприпаси в країн НАТО

Фото: Rob Bauer/Twitter, Генштаб ЗСУ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Доволі часто представники західних країн, що є союзниками України, роблять заяви про те, що на Заході закінчується зброя та боєприпаси. У зв'язку з цим, там роздумують над збільшенням масштабів виробництва.

Про це йдеться в матеріалі CNN.

У союзників закінчується озброєння

Під час Варшавського безпекового форуму очільник Військового комітету НАТО, адмірал Роб Бауер зробив заяву, в якій сказав про те, що запаси зброї вже потроху закінчуються.

"Ми віддаємо Україні системи озброєння та боєприпаси – і це добре, але віддаємо ми не з повних складів. Ми почали віддавати їх зі складів, заповнених на половину чи менше, і ці запаси зараз завершуються", – заявив адмірал НАТО.

Крім того, на рахунок цієї ситуації висловився і міністр Збройних сил у Міністерстві оборони Великобританії Джеймс Гіппі. Він заявив, що проблеми з боєприпасами все ж таки дійсно присутні, однак, попри це, західні партнери все ж повинні продовжувати постачати Україні озброєння. Також він наголосив на необхідності збільшити масштаби виробництва.

Водночас експерт Томас Варрік зазначив, що через невчасне постачання зброї для України наша держава розпочала контрнаступ трохи пізніше, аніж це повинно було відбутися. Таким чином, окупанти змогли краще закріпитися на позиціях та підготуватися до майбутніх атак з боку українців.

Чому не можна зупиняти постачання зброї

Раніше ми писали про те, що радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк дав коментар з приводу можливого припинення постачання зброї. На думку політика, західні союзники ні в якому разі не мають права переставати надавати нашій державі необхідну допомогу, адже це може призвести до виникнення нових конфліктів. Тобто, Росія може здійснити тоді чергову агресію проти будь-якої іншої країни.

"До речі, коли хтось із представників західних консервативних еліт говорить про необхідність призупинити військову допомогу Україні, мені хочеться поставити пряме запитання: а які мотиви вами керують? Чому ви так наполегливо проти… знищення російської армії, яка десятиліттями лякала країни демократії, і чому ви проти різкого скорочення можливості Росії проводити "спеціальні руйнівні операції" в різних країнах та на різних континентах?", – пишеПодоляк.

Крім цього, український політик додав, що йому дуже хочеться дізнатися, чому деякі представники іноземних країн прагнуть, щоб росіяни змогли зміцнити свою армію, а також відновити роботу власного військово-промислового комплексу. Це, на думку Подоляка, може призвести до того, що країна-агресор на чолі з диктатором Путіним може шукати нові можливості для вторгнення в інші держави. Тож цього в жодному випадку не можна допускати.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що деякі союзники невдоволені діями української влади. Також ми повідомляли, який коментар дав Володимир Зеленський з приводу корупційних злочинів в Україні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.