Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Звільнення Андріївки: для чого ЗСУ користувалися дроном із гучномовцем

Військові розповіли цікаві подробиці деокупації села на Донеччині, а саме про те, яким чином пропонували здатися російським солдатам

Фото: Генштаб ЗСУ, ОП, АрміяІnform. Колаж: Pro Війну

ЗСУ показали, як пропонували окупантам здатися за допомогою дрона

Фото: Генштаб ЗСУ, ОП, АрміяІnform. Колаж: Pro Війну

Українські військові під час деокупації Андріївки використовували безпілотник із гучномовцем. Це робилось для того, аби запропонувати ворожим солдатам здатися у полон.

Про це розповіли в третій окремій штурмовій бригаді ЗСУ.

За словами військових, після знищення командирів 72 бригади росіян залишки окупантів все ще ховалися у селі.

Знаючи про це, бійці третьої штурмової підняли в небо безпілотник із гучномовцем і командир 2-го штурмового батальйону оголосив ультиматум ворогові: полон чи смерть.

"У результаті бойової операції частина окупантів здалася", – йдеться у повідомленні бригади.

Деокупація Андріївки: що відомо

У четвер, 14 вересня, заступниця міністра оборони України Ганна Маляр заявила про те, що українські військові звільнили від росіян село Андріївка Бахмутського району.

Цю інформацію одразу ж спростували у третій штурмовій бригаді. Там уточнили, що "в районі населеного пункту тривають бої".

Яку геніальну тактику використовують ЗСУ

Як ми раніше розповідали, українські військові вже тривалий час використовують тактику, яка дозволяє обманювати росіян та змушує їх витрачати власні ресурси "в нікуди". Ця тактика полягає в створенні муляжів військової техніки.

Якщо вірити даним журналістів, то стає відомо, що муляжі, які бійці Збройних сил України використовують як приманки, виготовляє компанія "Метінвест" мільярдера Ріната Ахметова. Їх ідея полягає в тому, що такі приманки повинні з неба мати вигляд справжньої техніки. Таким чином, росіяни, які побачили таке "озброєння", здійснюють на нього атаки.

У результаті, окупаційна армія витрачає власні ресурси на муляжі, а українські військові залишаються у безпеці.

"Війна коштує дорого, і нам потрібно, щоб росіяни витрачали гроші, використовуючи безпілотники й ракети для знищення наших приманок. Зрештою безпілотники та ракети коштують дорого. Наші моделі набагато, набагато дешевші", – йдеться у матеріалі.

Представник компанії також повідомив, що спочатку муляжі виготовлялись дуже швидко, адже це потрібно було для того, щоб Україна мала більш озброєний вигляд. Проте тепер ЗСУ мають більше зброї, тому муляжі почали вдосконалювати.

Раніше ми писали про те, чому в Москві вирішили змінити позиції систем протиповітряної оборони. Також ми повідомляли, скільки цивільних українців, за даними ООН, загинуло за весь час війни.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.