Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Звільнення українських територій: Умєров розповів про плани щодо деокупації

Очільник Міністерства оборони України Рустем Умєров нещодавно зробив декілька заяв, що стосується війни проти ворога

Фото: Рустем Умєров/Facebook, Генштаб ЗСУ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Умєров висловився про війну

Фото: Рустем Умєров/Facebook, Генштаб ЗСУ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Від початку повномасштабного вторгнення українські військові змогли звільнити достатньо велику кількість територій, що були захоплені ворогом. Однак, зараз бійці знаходяться перед третьою лінією оборони.

Про це розповів очільник Міністерства оборони України Рустем Умєров в інтерв'ю Fox News.

Заяви Умєрова

Під час інтерв'ю американському виданню очільник Міністерства оборони України Рустем Умєров зробив декілька важливих заяв. Зокрема, сюди варто віднести:

  • Умєров заявив, що українська армія вже пройшла дві лінії оборони, тому зараз вона знаходиться перед третьою;
  • Умєров зазначив, що Україна деокупувала 50% території, що була захоплена ворогом ще на початку війни, а також що наша армія перемагає окупантів на своїй території;
  • Очільник Міноборони розповів, що головною ціллю для України залишається звільнення всієї території та вихід на кордони 1991-го року.

Також слід зазначити, що за словами Умєрова, України має плани щодо приєднання до НАТО. Тому, вже в наступному році планування операцій, а також закупівлі для армії будуть відбуватися згідно зі стандартами Альянсу.

Крім того, глава Міноборони також згадав і про численні скандали, що трапляються у відомстві. Він зазначив, що невдовзі відбуватимуться перевірки.

Чого прагне Росія

Раніше ми писали про те, що за даними британської розвідки, російські окупанти намагаються виконати поставлену ціль. Зокрема, мова йде про захоплення всієї території Донецької області.

Міноборони Британії зазначає, що за останній рік окупанти змогли відновити наступальні дії на місто Мар'їнка, там зараз російські війська мають незначні просування, однак, вони вже контролюють більшу частину населеного пункту.

Також у британській розвідці згадали, що в Мар'їнці до початку повномасштабної війни мешкало близько 9 тисяч осіб. Проте, наразі відомо, що цей населений пункт фактично вщент зруйновано, адже сама Мар'їнка розташована на лінії фронту. Про серйозні руйнування в Мар'їнці свідчать численні знімки з повітря.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про те, що за словами польського політика, Росія готується до можливої війни з НАТО. Крім того, ми також повідомляли, що в Альянсі неодноразово висловлювалися про терміни закінчення війни в Україні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.