Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Чи потрібно відбудовувати дороги та підірвані мости під час війни – відповідь архітектора

Архітектор, засновник студії DK-architect Дмитро Чулков вважає, що дороги й мости варто відбудовувати навіть під час війни

Фото: міськрада Бородянки, УНІАН, Facebook/Дмитро Чулков. Колаж: Pro Війну

Від початку війни ВВП України скоротився на 30% - Дмитро Чулков

Фото: міськрада Бородянки, УНІАН, Facebook/Дмитро Чулков. Колаж: Pro Війну

В Україні триває повномасштабна війна. Ворог безпощадно та підступно гатить по житлових будинках, об’єктах інфраструктури, мостах та інших будівлях.

У коментарі Pro Війну архітектор, засновник студії DK-architect Дмитро Чулков пояснив, чи потрібно під час війни відновлювати мости, будувати дороги, вкладаючи в це кошти.

Дороги й мости, це по суті бетон, щебінь, арматура, пісок, тобто виключно місцеві матеріали, і робітники потрібні кваліфікації від найнижчої до середньої, тобто робочі місця для широкого загалу. Держава роздає гроші наймасовішому сегменту суспільства (як зарплату), – каже він.

Дмитро Чулков наголосив, що з початком війни ВВП України скоротився на 30%, умовно у кожного українця стало на третину менше грошей, але нестача не так помітна через компенсуючі світові дотації (позики).

За його словами, стан дорожньої інфраструктури в Україні "середньо поганий" – доріг багато, але вони низької якості, потребують щорічного ремонту.

Тож якщо кілька років нічого не робити, то дороги прийдуть у повну негідність і ремонтувати їх буде ще дорожче. Не кажучи про мости, які життєво необхідні для логістики й врешті-решт для економіки. Адже і річок в Україні багато. Без розгалуженої мережі переправ ну ніяк не обійтися, – наголосив експерт.

Дмитро Чулков вважає, що дозволити собі не відбудовувати транспорту інфраструктуру можуть лише країни з сировинним ресурсом, такі як держава-терорист.

У Росії відносно мало доріг, достатньо поглянути на мапу Google для розуміння, наскільки мало. Водночас порівняння рівнів життя людей в Москві та в умовному Воронежі характеризується прірвою. Все через те, що в умовному селі Простоквашино немає доріг, логічно, що й фермерства там немає, – наголошує архітектор.

Таким чином, рішення будувати (відновлювати) дороги й мости під час повномасштабної війни "цілком виправдане, хоч інтуїтивно незрозуміле".

При слові "війна" згадується мобілізація економіки СРСР, і здається, що як війна, то всі інші потреби відступають на другий план, проте ми не СРСР, в нас немає величезної нафтогазової економічної "подушки", ми не можемо дозволити собі перемогу ціною втрати власної економіки, – впевнений він.

В Ірпені відбудовують дитячий садок

Раніше ми писали про те, що на Київщині в Ірпені почались роботи з будівництва нового корпусу дитячого садка, який постраждав внаслідок дій російських військових. Частина будівлі була зруйнована після влучання снаряда.

"В Ірпені на Київщині розпочалися роботи з будівництва нового корпусу дитячого садка, який значно постраждав на початку повномасштабного вторгнення РФ", — йдеться в повідомленні КОВА.

Місцева влада зазначає, що через влучання снаряда в березні 2022 року частина будівлі була повністю зруйнована, пошкоджені фасад, стіни й покрівля, вибиті вікна та двері, зруйновані ігрові майданчики та понищені електричні мережі.

У КОВА зауважили, що заклад дошкільної освіти № 2 "Веснянка"" – єдиний дитячий садок у густонаселеному мікрорайоні міста. До війни його відвідували 160 дітей. Нова будівля розрахована приблизно на 300 дітей.

Нагадаємо, раніше ми вже писали про серйозні збитки через окупацію Криму. Також ми повідомляли про корупційний скандал у військкоматі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.