Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Щоб не чекати завершення війни. Франція знайшла дієвий спосіб допомогти у відбудові України

Франція буде страхувати власні компанії, які займаються відбудовою під час війни на території України

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Війну

Франція страхуватиме свої компанії

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Війну

Франція допоможе власним компаніям, які будуть брати участь у відновленні України в стані війни. Компанії, що будуть допомогати нашій державі, отримають страхування.

Про це повідомляє Міністерство економіки України.

Що відомо про страхування

Так, згідно з даними, які були опубліковані у пресслужбі відомства, фактично будь-яка французька компанія, яка займатиметься відбудовою України, або будь-яка кредитна установа, що надає банківський кредит іноземному підрозділу, матиме повне право на інвестиційне страхування.

Зокрема, таке страхування захищатиме всі кредитні установи або ж інвестиційні компанії від будь-яких воєнних ризиків. Наприклад:

  • пошкодження майна;
  • невиплат;
  • не передачі;
  • експропріації;
  • політичного насильства.

Саме страхування буде покривати 95% втрат інвестиційних компаній.

До того ж зараз французька сторона продовжує вести активні переговори з партнерами щодо підтримки України, а також мобілізації фінансових інструментів для її відновлення.

Чи потрібно під час війни відбудовувати дороги та мости

Раніше ми писали про те, що архітектор та засновник студії DK-architect Дмитро Чулков дав коментар стосовно того, чи потрібно в Україні відбудовувати дороги та мости під час війни.

"Дороги й мости, це по суті бетон, щебінь, арматура, пісок, тобто виключно місцеві матеріали, і робітники потрібні кваліфікації від найнижчої до середньої, тобто робочі місця для широкого загалу. Держава роздає гроші наймасовішому сегменту суспільства (як зарплату)", – сказав архітектор.

Також він наголосив, що з початком війни ВВП України скоротився на 30%, умовно в кожного громадянина України стало на третину менше грошей, аніж це було до початку повномасштабного вторгнення.

Крім того, Дмитро Чулков зазначив, що стан дорожньої інфраструктури в Україні зараз "середньо поганий". За його словами, доріг в країні дійсно багато, однак більшість з них доволі поганої якості, відповідно, потрібно проводити щорічний ремонт.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в місті Ірпінь відбудовують дитячий садок, який постраждав від рук агресора. Також ми повідомляли про серйозні збитки через окупацію Криму.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.