Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Угоду вже підписано — хто відбудовуватиме зруйнований ворогом собор в Одесі

Віцепрем'єр-міністр Італії зазначив, що над відновленням Спасо-Преображенського собору працюватимуть найкращі архітектори

Фото: Думська. Колаж: Pro Війну

Італія допоможе відбудувати собор в Одесі

Фото: Думська. Колаж: Pro Війну

Італія допоможе Україні відновити зруйнований внаслідок ворожої ракетної атаки Спасо-Преображенський кафедральний собор в Одесі. Відповідну угоду вже підписано.

Про це розповів віцепрем'єр-міністр і міністр закордонних справ та міжнародного співробітництва Італії Антоніо Таяні перед початком виїзного засідання Ради міністрів ЄС із закордонних справ у Києві 2 жовтня.

"Сьогодні Італія підписала угоду про відновлення Одеського собору. Італія буде працювати над реконструкцією", – сказав він.

За словами Таяні, відновленням собору займатимуться найкращі італійські архітектори.

"І це – чіткий культурний та політичний меседж для України", – додав Таяні.

Він наголосив, що Італія хоче підтримати Україну та захистити міжнародне право.

"Звичайно, ми хочемо досягти миру, але неможливо досягти миру без справедливості. Справедливість – це свобода і незалежність України", – зазначив глава італійського МЗС.

Що відомо про обстріл собору в Одесі

У ніч проти 23 липня російські війська здійснили масовану атаку по території Одеси та області. Загарбники випустили 19 ракет різного типу. Удар припав на історичний центр Одеси, внесений до Списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Унаслідок атаки були пошкоджені 25 пам’яток архітектури, зокрема Спасо-Преображенський кафедральний собор.

Чи потрібно під час війни відбудовувати дороги та мости

Раніше ми писали про те, що архітектор та засновник студії DK-architect Дмитро Чулков в коментарі нашому сайту розповів, чи потрібно в Україні відбудовувати дороги та мости під час війни.

"Дороги й мости, це по суті бетон, щебінь, арматура, пісок, тобто виключно місцеві матеріали, і робітники потрібні кваліфікації від найнижчої до середньої, тобто робочі місця для широкого загалу. Держава роздає гроші наймасовішому сегменту суспільства (як зарплату)", – сказав архітектор.

Також він наголосив, що з початком війни ВВП України скоротився на 30%, умовно в кожного громадянина України стало на третину менше грошей, аніж це було до початку повномасштабного вторгнення.

Крім того, Дмитро Чулков зазначив, що стан дорожньої інфраструктури в Україні зараз "середньо поганий". За його словами, доріг в країні дійсно багато, однак більшість з них доволі поганої якості, відповідно, потрібно проводити щорічний ремонт.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в місті Ірпінь відбудовують дитячий садок, який постраждав від рук агресора. Також ми повідомляли про серйозні збитки через окупацію Криму.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.