Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Допомога армії від українців: скільки коштів задонатили громадяни на ЗСУ

Українці від початку повномасштабного вторгнення окупантів всіляко допомагають Збройним силам

Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook, УНІАН. Колаж: Pro Війну

Донати для ЗСУ

Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook, УНІАН. Колаж: Pro Війну

З самого початку війни на території України звичайні громадяни будь-якими способами допомагають захисникам. Зокрема, найбільш поширеною допомогою є донати, адже українці за час війни відправили чималі суми у благодійні фонди.

Про це повідомили у Стратегічному командуванні ЗСУ.

Донати від українців

Так, за даними, які нещодавно були оприлюднені СтратКомом ЗСУ відомо, що з самого початку повномасштабної війни, яку розв'язала Росія (тобто, з 24 лютого 2022-го року) українці задонатили на армію більш ніж 100 мільярдів гривень.

Відомо, що починаючи з лютого 2022-го до травня 2023-го року банки, приватні компанії та звичайні українці переказали на оборону, а також на гуманітарну допомогу ЗСУ близько 99 мільярдів гривень.

Водночас за перші три квартали 2023-го року благодійні фонди, в які регулярно донатять українці. переказали близько 12,5 мільярдів гривень на Збройні сили та інші військові формування.

Таким чином, загальна сума, яку українці задонатили від початку повномасштабного вторгнення. становить більш ніж 100 мільярдів гривень.

Чого очікують українці взимку

Раніше ми писали про те, що Соціологічна група "Рейтинг" не так давно провела опитування стосовно того, чого очікують громадяни України від наступного року.

Так, згідно з даними, які були оприлюднені відомо, що:

  • 46% громадян України очікують покращення на фронті взимку;
  • 32% українців вважають, що ситуація на передовій залишиться незмінною;
  • 12% громадян вважають, що ситуація може стати гіршою.

При цьому, більш ніж половина українців (51%) вважають, що загалом ситуація в країні взагалі не зміниться. Водночас за те, що зміни відбудуться, виступають 25% українців, ще 20% думають, що ситуація в Україні не тільки не покращиться, а й, навпаки, може стати ще гіршою.

Слід зазначити, що схожі опитування були проведені й у сфері економіки, а також енергетики. При цьому більшість українців також думають, що в цих сферах суттєвих змін взимку не відбудеться.

Додамо, в рамках опитування "Рейтингу" всього взяло участь приблизно 1 000 резидентів з усіх регіонів України, за виключенням територій, які наразі знаходяться під контролем росіян.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, скільки людей потрібно призвати до війська в наступному році. Також ми повідомляли, які військовослужбовці зараз найбільше потрібні на фронті.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.