Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Зміни на фронті взимку – чого очікують українці в наступні три місяці

Серед звичайних громадян було проведено опитування стосовно того, що вони очікують в наступні три місяці

Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Зміни на фронті взимку

Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Повномасштабна війна проти Росії триває вже майже два роки. Однак, достатньо велика кількість звичайних українців очікують покращення ситуації на передовій.

Про це свідчить нещодавнє опитування Соціологічної групи "Рейтинг".

Дані опитування

Згідно з даними опитування "Рейтингу" більшість українців все ж сподіваються на те, що цієї зими відбудеться покращення на лінії фронту. Зокрема, такої думки дотримуються 46% громадян України. При цьому, ще 32% українців очікують, що нічого не зміниться. Водночас ще 12% вважають, що ситуація може погіршитися.

Також слід зазначити, що загалом 51% українців вважає, що в державі цієї зими залишиться все так, як і раніше. Тобто, серйозних змін очікувати не варто. За те, що зміниться відбудуться в кращу сторону виступають 25% українців, а на думку 20% ситуація може стати ще складнішою.

При цьому, такі опитування також були проведені й у сфері енергетики та економіки. Там більшість громадян також дотримуються думки, що ситуація залишиться незмінною.

Зазначимо, що Соціологічна група "Рейтинг" провела це опитування 22-23 листопада. В рамках цього процесу вдалося дізнатися думку 1000 респондентів по всій території України за виключенням регіонів, що знаходяться в окупації.

Скільки людей треба мобілізувати в наступному році

Раніше ми писали про те, що екскомандир роти батальйону "Айдар" в інтерв'ю NV розповів, скільки українців треба призвати до війська вже в наступному році.

Так, на його думку, в першому півріччі 2024-го року до Збройних сил треба призвати 20 тисяч осіб, адже саме така кількість військових допоможе компенсувати втрати української сторони, а також дасть змогу бійцям ЗСУ частіше відправлятися на ротацію.

"Навіть у нас з вами достатньо інформації, щоб розуміти, що 20 тисяч на місяць, тобто менше чверті мільйона за весь наступний рік, це в кращому разі для підтримання нинішньої чисельності", – зазначив Дикий в інтерв'ю.

Крім того, він додав, що наразі на території України знаходиться близько 420 тисяч російських військовослужбовців. При цьому, за словами Дикого, це лише ті особи, які беруть безпосередню участь у бойових діях або ж знаходяться в найближчому тилу. Водночас в України такої кількості бійців не було.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, які особи можуть опинитися у війську вже у грудні. Також ми повідомляли, які військовослужбовці зараз найбільше потрібні на фронті.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.