Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Менші за російські: Зеленський привідкрив дані про втрати України у війні

Президент України назвав орієнтовні втрати нашої армії у війні з російськими окупантами

Фото: УНІАН, Генштаб ЗСУ. Колаж: Pro Війну

Втрати України

Фото: УНІАН, Генштаб ЗСУ. Колаж: Pro Війну

Щодня на війні в Україні гине величезна кількість російських військових. Зокрема, за даними Генерального штабу наразі ворожі втрати перевищують цифру в 300 тисяч. Що стосується втрат української армії, то тут цифра значно менша.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський на конференції Reuters Next.

Втрати України

Під час виступу президент України почув чимало заяв від представників інших країн про те, що наша держава нібито не може тривалий час протистояти ворогу. Все через те, що кількість населення Росії вчетверо більша, ніж населення України.

Сам президент у відповідь на такі заяви сказав, що він не може ділитися втратами української армії на війні проти Росії, однак, вони менші приблизно в 5 разів.

Крім того, президент також згадав і про можливий переговорний процес. Він заявив, що для початку російські війська повинні покинути територію нашої країни. Вже після цього можна буде розпочати дипломатичну роботу для закінчення війни. Також Зеленський зазначив, що саме такий шлях закладається в основі української формули миру.

Росія мобілізує українців на окупованих територіях

Раніше ми писали про те, що за даними Центру національного спротиву, армія окупантів на тимчасово окупованих територіях активно мобілізує місцеве населення, що складається саме з українців.

Зокрема, мова йде про південну частину нашої держави. Там окупанти для початку змушують українців отримати паспорти Росії, адже наразі вони зробили таку систему, через яку життя без російського паспорта стає майже неможливим. Крім того, окупанти регулярно погрожують українцям, що досі не відмовилися від своїх паспортів.

Після того, як особи отримують паспорти ворожої країни їм дають повістки. Згодом, ті з'являються до військкоматів, а вже там окупанти пропонують чоловікам підписати контракт з російською армією. Крім того, значну частину чоловіків все ж таки мобілізують до війська окупантів, адже вони є резервістами.

Зазначимо, що в основному такими злочинними діями російські окупанти займаються в селах.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Росія відправляє на фронт військовополонених. Також ми повідомляли, що на Україну чекають хороші новини щодо ситуації на Кримському напрямку.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.