Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Нова тактика росіян на Донбасі – як окупанти знищують місцеве населення

Російські окупанти продовжують тероризувати населення Авдіївки, що зазнає регулярних обстрілів

Фото: ДСНС/Telegram, Минобороны РФ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Підступна тактику окупантів в Авдіївці

Фото: ДСНС/Telegram, Минобороны РФ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Декілька тижнів тому росіяни розпочали масштабний наступ на Авдіївському напрямку. Там вони й досі продовжують регулярні обстріли по території міста. Зокрема, досить часто прилітає по звичайних жителях Авдіївки.

Про це в ефірі національного телемарафону розповів очільник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш.

Підступна тактика ворога

Зазначимо, що після того, як відбулося похолодання, жителі прифронтової Авдіївки почали розпалювати буржуйки, з яких йде дим. Завдяки цьому російські окупанти вираховують місцерозташування жителів та завдають ударів.

"Своїми безпілотниками, які літають над містом, ворог фіксує ці локації, а потім туди дуже прицільно прилітають КАБи та артилерія, суто по цих локаціях. Це говорить про те, що вибивають мирне населення", – зазначив Віталій Барабаш.

Також очільник Авдіївської МВА розповів, що наразі вже величезна кількість жителів Авдіївки покинули місто. Крім того, виїжджають навіть ті особи, які ще на початку активного наступу росіян взагалі не планували виїжджати з міста. Барабаш додав, що наразі, станом на 15 листопада з Авдіївки було евакуйовано 1461 людину.

Тактика росіян взимку

Раніше ми писали про те, що російська армія готується до нового етапу війни. Зокрема, в британський розвідці розповіли, що окупанти намагаються покращили власні артилерійські боєприпаси. Мова йде про "Краснопіль" (152-мм).

В Міністерстві оборони Великої Британії розповіли, що окупанти хочуть значно змінити характеристики цих боєприпасів, задля того, щоб збільшити їхню стійкість в поганих погодних умовах. Також відомо, що вони планують наростити самі масштаби виробництва.

"Росія використовує безпілотні літальні апарати для позначення цілей для "Краснополя", спрямовуючи на ціль лазерний промінь. Однак хмарність стала ключовим фактором, що обмежує ефективність снаряда, оскільки його лазерний детектор не встигає виявити енергію лазера і маневрувати для удару", – йдеться у заяві Міністерства оборони.

Варто додати, що за даними британської розвідки, росіяни хочуть зробити більш кращими льотні характеристики цих снарядів, а також покращити час лазерного наведення.

Нагадаємо, раніше експерт зробив важливу заяву стосовно можливого завершення війни. Також ми розповідали, чому армія Росії почала частіше завдавати ударів балістичними ракетами.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.