Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Нові подробиці щодо падіння Іл-76: чи були на борту українські полонені

Росія продовжує поширювати фейки про падіння Іл-76 та звинувачувати у цьому Україну

Фото: АрміяInform. Колаж: Pro Війну

Чи були на борту збитого Іл-76 українські полонені

Фото: АрміяInform. Колаж: Pro Війну

24 січня над Бєлгородською областю було зафіксовано падіння російського літака Іл-76. Росія стверджує, що на борту були українські військовополонені, але досі не надала Україні їхні тіла.

Щодо цього висловився представник Головного управління розвідки Андрій Юсов у коментарі "Суспільному".

З його слів, Україна проводить своє власне розслідування катастрофи, і якщо підтвердиться, що на борту літака були полонені, Україна "зробить усе можливе, щоб забрати їх зі щитом чи на щиті".

Юсов також не виключив можливості того, що Іл-76 перевозив і боєприпаси, і полонених, яких росіяни використовували як живий щит. Він зазначив, що обставини катастрофи, а також реакція Росії на неї були провокативними.

Того дня дійсно планувався обмін полоненими, але режим тиші не оголошувався над Бєлгородом, і Москва не повідомляла заздалегідь, що збирається використовувати авіасполучення для перевезення полонених.

"Враховуючи, що літак був завантажений на третину, за їхньою версією, то там могли бути й боєприпаси, бо для такого цей літак переважно і використовувався. Там могли бути та боєприпаси та люди – це могло бути як живий щит, тому це треба ретельно з’ясовувати. Робота в цьому напрямку триває", – додав Юсов.

Хто міг бути на борту російського літака

Раніше ми писали, що у Бєлгородській області Росії зазнав катастрофи військово-транспортний літак Іл-76. На його борту, за даними української розвідки, мали бути російські військово-політичні VIP-персони, але в останній момент ФСБ заборонила їм сідати на рейс.

За словами представника Головного управління розвідки України Андрія Юсова, до місцевого моргу у Бєлгороді напередодні катастрофи доставили лише п’ять тіл загиблих. При цьому російським рятувальникам не дозволили зробити огляд місця падіння літака.

Також відомо, що на відео з місця катастрофи літака взагалі не видно решток людських тіл.

Раніше російські ЗМІ повідомляли, що на борту Іл-76 перебували українські військовополонені. Однак українські джерела стверджують, що на борту були ракети С-300, які окупанти використовували для обстрілів України.

Причину катастрофи літака також досі не встановлено. Російська сторона стверджує, що літак впав через технічну несправність, однак більшість джерел вважають, що літак був збитий.

Нагадаємо, раніше ми писали про знищення російського літака над акваторією Азовського моря. Також ми повідомляли, скільки запасів ракет є у російської армії.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.