Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Передача F-16 для України затримується – в чому причина

Україна повинна отримати декілька десятків винищувачів F-16, однак, наразі передача цієї зброї затримується

Фото: Pexels. Колаж: Pro Війну

F-16 прибудуть в Україну пізніше, ніж очікувалося

Фото: Pexels. Колаж: Pro Війну

Західні партнери від початку війни передають нашій країні доволі багато озброєння. Зокрема, в цьому році ЗСУ повинні отримати і довгоочікувані американські винищувачі F-16, однак, в цьому питанні виникли певні труднощі.

Про те, чому Данія не зможе вчасно передати України літаки F-16 йдеться в матеріалі Berlingske.

F-16 затримуються

В матеріалі йдеться про те, що Збройні сили України повинні були отримати літаки F-16 вже після Нового року. Однак, в цьому питанні виникли доволі серйозні труднощі, в зв'язку з якими передача озброєння відбудеться пізніше.

Тому, перші шість винищувачів F-16 наша країна зможе отримати в другому кварталі 2024-го року.

В Міністерстві оборони Данії пояснили, що такі серйозні затримки пов'язані з декількома факторами. Зокрема, серед них – навчання українських пілотів, які через несприятливі погодні умови та техніку не можуть відбутися згідно з встановленим графіком.

"Крім того, продовжується робота в міжнародній коаліції ВПС, щоб забезпечити створення в Україні необхідної матеріально-технічної бази та інфраструктури", – йдеться у заяві Міноборони країни.

Також слід додати, що протягом цього року наша держава повинна отримати від Данії ще вісім літаків F-16, а в наступному році ще 5, однак, їхні терміни постачання наразі невідомі.

"План Б" від Зеленського

Раніше ми писали про те, що радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк в інтерв'ю 24 Каналу розповів про ситуацію з постачанням озброєння для нашої країни. Зокрема, він зазначив, що президент України добре знайомий з ситуацією і має не один план подальших дій.

"Щодо інвестицій в Україну й виготовлення зброї. Президент України сказав про те, що в нас є "план А" і "план Б". "План А", якщо нам ту зброю нададуть, "план Б", якщо ми запросимо ліцензію і виготовлятимемо її самі", – зазначив Подоляк.

Також він додав, що зараз найбільш необхідним озброєнням для України є:

  • літаки;
  • безпілотники;
  • засоби РЕБ;
  • системи протиракетної та протиповітряної оборони;
  • ракети великої дальності.

Крім того, Подоляк додав про важливість нарощення виробництва озброєння в Україні та зазначив, що за минулий рік в країні суттєво збільшили виготовлення дронів, а також снарядів.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, на скільки часу Україні вистачить ракет ППО. Також ми повідомляли, чому нашій протиповітряній обороні тяжко збивати російські ракети.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.