Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Примусова мобілізація на Луганщині: як жителі ТОТ намагаються уникнути призову

На територіях, що наразі знаходяться під контролем Росії, ворог намагається залучити до свого війська якомога більше місцевих жителів

Фото: Міноборони РФ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Мобілізація на ТОТ

Фото: Міноборони РФ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Російська армія від початку війни здійснила величезну кількість злочинів. Однак наразі ворог не зупиняється та продовжує вчиняти дії, що є порушенням Женевської конвенції. Зокрема, нещодавно стало відомо, що окупанти призивають до своєї армії жителів захоплених територій.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Мобілізація на Луганщині

Представники Генерального штабу Збройних сил України повідомили про те, що російська армія у місті Старобільськ, яке знаходиться на території Луганської області розпочали проводити мобілізацію місцевих жителів.

"Чоловіки міста намагаються будь-якими способами уникнути призову на військову службу: звільняються з роботи, переховуються, виїжджають до інших населених пунктів. Мобілізованих громадян, які не змогли ухилитися від військової служби, відправляють для військової підготовки до Краснодарського краю РФ", – йдеться у заяві Генерального штабу ЗСУ.

Слід зазначити, що росіяни також призвали достатньо велику кількість жителів інших територій. Зокрема, мова йде про південну частину Україну, де вони контролюють деякі райони Запорізької та Херсонської області. Також на цих територіях вони активно роздають паспорти Росії, адже без нього існування на ТОТ стало фактично неможливим.

До чого готуватися українцям у 2024-му році

Раніше ми писали про те, що радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк розповів про те, що наразі повномасштабна війна Росії та України знаходиться "у точці неповернення", тому українська влада має чітке розуміння щодо ситуації на наступний рік.

Зокрема, Подоляк також назвав головні аспекти, завдяки яким Україна швидше переможе Росію:

  • скоригувати тактику з тих ресурсів, що використовує армія окупантів;
  • збільшити інвестування в напрямки, які допоможуть здобути Україні технологічну перевагу;
  • зробити зміни щодо стратегії, враховуючи переваги Росії та ліквідувати ці переваги;
  • збільшити тиск на окупантів шляхом покращення технологічного компонента.

Також Подоляк зазначив, що коли Україна здобуде перемогу, то Росія повинна припинити існування, точно так само, як і її еліта.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Україні зросте тривалість повітряних тривог. Також ми повідомляли, чому партнерам вигідно давати Україні ППО.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.