Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Ракетна атака по Україні – що відомо про обстріл 7 лютого

Посеред ночі російські окупанти застосували дрони по Україні, під ранок ворог почав використовувати ракети

Фото: ДСНС Україна/Telegram. Колаж: Pro Війну

Наслідки атаки 7 лютого

Фото: ДСНС Україна/Telegram. Колаж: Pro Війну

Російська армія 7 лютого 2024-го року здійснила масштабну атаку по території України. Окупанти використали крилаті та балістичні ракети.

Про це йдеться у телеграм-каналі Повітряних сил України.

Атака "шахедів"

Вночі російська армія почала обстрілювати територію України, застосовуючи безпілотники "шахед".

Загалом вони випустили по Україні 15 дронів, однак, українські сили протиповітряної оборони змогли знищити 12 таких цілей. Самі дрони летіли в сторону Дніпра, Павлограда, Умані та Одеси.

Ракетна атака

Пізніше російські окупанти почали завдавати ударів по території України, використовуючи крилаті, а також балістичні ракети. Зокрема, вибухи прозвучали у:

  • Києві;
  • Харкові;
  • Миколаєві;
  • Дрогобичі (влучання в промисловий об'єкт, пожежа на площі 300 кв. м);
  • на Дніпропетровщині;
  • на Хмельниччині;
  • на Івано-Франківщині.

Серйозні пошкодження зафіксовані у Києві, а також у Миколаєві (там деякі будинки залишилися без даху через ракетну атаку). Водночас частина столиці залишилася без світла, наразі відомо про 11 постраждалих, також під завалами є загиблі. Крім того, стало відомо про жертву у Миколаєві.

Примітно, що під час ракетної атаки по території України Польща підняла в небо винищувачі F-16. Це пов'язано з тим, що одна з російських ракет летіла в напрямку польського кордону, однак, розвернулася на 180 градусів за 20 км до Польщі.

У Повітряних силах розповіли, що загалом окупанти випустили 64 ракети, а українська ППО змогла знищити 44 цілі.

Скільки далекобійних ракет у Росії

Раніше ми писали про те, що речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат в ефірі національного телемарафону розповів про те, скільки далекобійних ракет є на озброєнні в російської армії.

Зокрема, він заявив, що під час атак по території України армія окупантів застосовує ту кількість ракет, яку вона здатна виготовляти кожного місяця.

"Та й з "Калібрами" питання. Застосовується доволі мало. Не можна сказати з чим це пов'язано, але "Калібрів" було за оті атаки, що казав, лише 3 застосовано 2 січня", – сказав Юрій Ігнат.

Крім того, деякі ракети російські окупанти отримують від своїх союзників. Зокрема, в Мережі поширювалась інформація про те, що Північна Корея постачає російським окупантам балістичні ракети. Ймовірно, ці ракети вже були застосовані на війні в Україні.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Юрій Ігнат розповів, що може вплинути на хід війни в Україні. Також ми повідомляли, скільки літаків дальнього радіолокаційного виявлення А-50 залишилося в Росії.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.