Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Росія готує новий етап війни? Хто допоможе агресору втілити план

В Головному управління розвідки висловилися з приводу можливої участі Білорусі у війні

Фото: Міноборони РФ/Facebook, Генштаб ЗСУ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Росія намагається втягнути Білорусь у війну

Фото: Міноборони РФ/Facebook, Генштаб ЗСУ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Від початку повномасштабного вторгнення російські окупанти активно використовують білоруські території у своїх цілях. Однак, сама армія Білорусі не наважилися нападати на Україну.

Про те, чи може білоруська армія допомогти росіянам висловився представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов в ефірі національного телемарафону.

Участь Білорусі

Андрій Юсов зазначив, що план Путіна щодо втягнення Збройних сил Білорусі у війну проти України наразі не можна вважати успішно виконаним, однак ЗСУ регулярно відстежують це.

"Путін використовує білоруський чинник для відволікання українських сил, резервів, для створення якихось додаткових точок напруги. Але в залученні безпосередньо білоруської армії до агресивної загарбницької війни проти України, сухопутних операцій Путін не дійшов", – зазначив ГУРівець.

Крім того, Юсов зазначив, що зараз ситуація стосовно можливого наступу зі сторони Білорусі активно моніториться українськими військовослужбовцями. При цьому, жодної інформації про ймовірну загрозу немає.

Що може змінити хід війни

Раніше ми писали про те, що, за словами представника Повітряних сил Збройних сил України Юрія Ігната може серйозно вплинути на війну в Україні.

Зокрема, Ігнат вважає, що першочергові зміни на фронті відбудуться тоді, коли наша держава зможе отримати винищувачі F-16. Все через те, що завдяки цьому озброєнню можна буде вражати важливі цілі.

"Потрібно не два-три літаки, щоб досягти цього успіху. Зрозуміло, що потрібні літаки, які не будуть поступатися у тактико-технічних характеристиках російським літакам Су-35, які є основними противниками у повітрі сьогодні. Потрібні ті модернізації F-16, які зможуть протистояти такому противнику, які мають потужні радари, які можуть конкурувати з ними", – сказав речник.

Зазначимо, ці літаки Україна повинна отримати від деяких європейських країн, а саме:

  • Нідерландів;
  • Бельгії;
  • Данії.

Ігнат додав, що зараз немає необхідності в тому, щоб вести ближні в бої в повітрі, адже так ніхто воює в теперішній час. Водночас, літаки F-16 також здатні збивати російські ракети та дрони.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, скільки літаків A-50 залишилося на озброєнні в російської армії. Також ми повідомляли, що в ГУР висловилися з приводу знищення літака дальнього радіолокаційного виявлення А-50.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.