Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Росія готує ракети? ЗСУ розкрили плани Путіна на 24 лютого

За словами Наталії Гуменюк, масовані ракетні удари по Україні не обов'язково можуть бути прив'язаними до конкретних дат

Фото: Міноборони РФ, ДСНС. Колаж: Pro Війну

Гуменюк розповіла, коли Росія може завдати нового масованого удару

Фото: Міноборони РФ, ДСНС. Колаж: Pro Війну

Росія може завдати нового масованого удару по території України в річницю повномасштабного вторгнення, 24 лютого. Однак, не обов’язково це буде прив’язано до конкретної дати.

Про це повідомила речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону 13 лютого.

"Виключати цього не можна (масованого обстрілу на 24 лютого – ред.). Аналітика також свідчить про те, що не обов'язково це буде прив'язано вже до конкретної дати. Ми спостерігали за час повномасштабного вторгнення, що розуміючи нашу аналітику, ворог теж робить свою, і намагається створити ефект певної несподіванки", – заявила вона.

Речниця Сил оборони півдня також наголосила, що російські військові продовжують тримати в напрузі ЗСУ.

"Треба розуміти, що нас продовжують тримати в напрузі через те, що у ворога достатньо зброї, у тому числі далекобійної, але вона потребує певного часу на підготовку масованих атак, і не тільки масована атака зрештою може завдати суттєвої шкоди", – заявила Гуменюк.

За її словами, час від часу росіяни здійснюють точкові ракетні атаки, перевіряючи здатність сил протиповітряної оборони, їх розташування, переорієнтацію.

Скільки далекобійних ракет у Росії

Як ми розповідали вже раніше, речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат зазначав, що під час повітряних атак по території України окупанти застосують таку кількість крилатих ракет, які вони здатні виготовляти впродовж місяця.

"Та й з "Калібрами" питання. Застосовується доволі мало. Не можна сказати з чим це пов'язано, але "Калібрів" було за оті атаки, що казав, лише 3 застосовано 2 січня", – сказав Юрій Ігнат.

Також, за словами речника Повітряних сил ЗСУ, деяку кількість ракет Росія отримує від своїх союзників. У Мережі нещодавно поширили інформацію про те, що Північна Корея постачає російським окупантам балістичні ракети. Ймовірно, ці ракети вже були застосовані на війні в Україні.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Юрій Ігнат розповів, що може вплинути на хід війни в Україні. Також ми повідомляли, скільки літаків дальнього радіолокаційного виявлення А-50 залишилося в Росії.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.