Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Росія збільшила запаси власних ракет: чим це загрожує Україні

Ворожа російська армія змогла накопичити ракети швидше, аніж це очікувалося

Фото: УНІАН

Виробництво ракет в Росії

Фото: УНІАН

Російська армія досить часто завдає ударів по території нашої держави. Однак, наразі вони здебільшого використовують безпілотники "шахед", адже значну кількість ракет окупанти накопичують. Відомо, що за невеликий проміжок часу вони змогли наростити власне виробництво ракет.

Про це повідомляють аналітики Інституту вивчення війни.

Росія збільшила виробництво

Аналітики Інституту вивчення війни повідомляють, що ще 28 серпня представник Головного управління розвідки Вадим Скібіцький заявляв про те, що окупанти мають на озброєнні 585 ракет великої дальності.

Однак, 6 листопада речник ГУР зробив заяву, в якій сказав, що на озброєнні в окупантів знаходиться 870 ракет великої дальності. Тобто, за цей невеликий проміжок часу ворожа країна змогла поповнити свої запаси на 285 ракет.

Водночас, за даними представника ГУР, Росія має істотні проблеми з іноземними комплектуючими, тож таке значне збільшення запасів ракет може свідчити про те, що окупанти наростили власне виробництво швидше, ніж це можна було очікувати.

Також Скібіцький додав, що Росія буде здійснювати удари по енергетичній інфраструктурі України цієї зими, однак, за його словами, на цей раз вони не будуть такими примітивними, як минулого року.

Скільки ракет є на озброєнні в Росії

Раніше ми писали про те, що речник Головного управління розвідки Вадим Скібіцький розповів, які ракети та в якій кількості є на озброєнні в російської армії. Зокрема, серед них варто виділити:

  • 80 гіперзвукових ракет "Кинжал";
  • 160 ракет Х-555, Х-55, Х-101;
  • 290 ракет "Іскандер-К" та "Іскандер-М";
  • 150 ракет Х-32 та Х-22;
  • 165 крилатих ракет "Калібр";

Крім того, представник ГУР зазначив, що запаси Росії цього та минулого року мало чим відрізняються, адже вони змогли накопичити доволі багато ракет перед початком зими.

"Зрозуміло, що використати повністю свої ракети росіяни теж не можуть — мінімум 30% вони мають залишити собі в запасах. У разі якщо вони знову випустять майже все по нашій енергетичній системі й не досягнуть результату — тоді знову хтось полетить з посади", – зазначив Вадим Скібіцький.

Також додамо, що за словами представника ГУР, цього року російським окупантам не буде так легко, адже Україна теж добре підготувалася до атак, які може здійснювати ворог.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, коли Росія збільшить кількість атак по території України. Також ми повідомляли про головні проблеми армії Росії.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.