Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Росія змінила командувача на Херсонському напрямку: як це вплине на бойові дії

Зміна командувача, що відповідає за війська на окупованих районах Херсонщини, свідчить про сильний тиск на російську армію

Фото: Генштаб ЗСУ

Російська армія змінила командувача на Херсонському напрямку

Фото: Генштаб ЗСУ

Генерал-полковника Олег Макаєвич більше не обіймає посаду командувача Дніпровським угрупованням. Його замінив заступник командувача російських військ в Україні генерал-полковник Михайло Теплінський.

Про це йдеться в повідомленні пресслужби розвідки Міноборони Великої Британії.

В Міноборони зазначають, що Теплінський має досвід командування операціями в цьому районі. Він був відповідальним за відносно успішне виведення окупантів із західного берега Дніпра в листопаді 2022 року.

Ймовірно, що з новим командувачем посилиться відбиття українських атак у районі Дніпра, а також оборона окупованої Херсонщини. Саме в цьому районі вже активізувалися бойові дії.

"Це вороги, але вони професійні люди. Їх усунення не йде в плюс Росії. Для нас це добре. У Кремлі тих, хто виступає за війну, залишилися одиниці. Усі розуміють, що це крах, і чим швидше закінчити, тим краще", — сказав Буданов про Теплінського.

ЗСУ "відтягнули" російську армію від правого берега Дніпра

Раніше ми писали, що Сили оборони України досягли непоганих результатів на лівому березі Херсонщини, однак говорити про успіхи української армії ще зарано.

ЗСУ змусили окупантів дислокувати їхні позиції ближче до кордону з Росією. Внаслідок цього зменшилась кількість артилерійських обстрілів правобережжя Херсонщини.

Тепер російські сили почали частіше атакувати правий берег Дніпра з авіації, адже російська артилерія "вже не всюди може діставати".

Наша армія "відкинула" ворогів далі від правобережжя, але все одно недостатньо для того, щоб звести обстріли в регіоні до нуля.

Окупанти намагаються створити собі штучні перемоги, зруйнувати мирну цивільну інфраструктуру, економіку регіону і населені пункти на правому березі.

Як ЗСУ б'ють ворога на Херсонщині

Раніше ми писали, якою є ситуація на південному напрямку, де українські військові активно знищують ворога.

Представниця Сил оборони розповіла, що наразі українські військові на південному напрямку продовжують знищувати ворога та відкидати їх назад контрбатарейною боротьбою. Зокрема, наша армія також знищує запаси окупантів.

Також відомо, що минулої доби Збройні сили України змогли знищити півтора десятка російських військових, спостережний пункт, пункт управління безпілотниками, а також пункт польового боєпостачання.

Крім того, Наталія Гуменюк зазначає, що наші військові регулярно обстрілюють сили окупантів на Херсонщині. При цьому, ЗСУ ведуть настільки точну та прицільну роботу, що місцеве населення залишається в повній безпеці. Однак, речниця Сил оборони додала, що окупанти накопичували багато сил, які згодом підтягнули на лівий берег Херсонщини. Це означає, що протистояння буде тривалим.

Нагадаємо, морпіхи висадилися на лівому березі Херсонщини. Також ми писали, чому на Херсонщині ворог зменшив кількість обстрілів.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.