Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Росіяни викрадають українських жінок – жителів ТОТ попередили про небезпеку

Мер Мелітополя повідомив, що росіяни моніторять пости соцмережах, а потім викрадають українських жінок, називаючи їх "диверсантками"

Фото: Pexels, Міноборони РФ. Колаж: Pro Війну

Окупанти викрадають українських жінок

Фото: Pexels, Міноборони РФ. Колаж: Pro Війну

Російські військові тероризують населення тимчасово окупованої Запорізької області. Вони викрадають жінок, яких звинувачують нібито в підготовці "диверсій".

Про це повідомив у соцмережі мер міста Мелітополь Іван Федоров.

Місцевий чиновник зазначив, що. викрадаючи людей, в тому числі й жінок, окупанти намагаються тримати жителів у стані постійного страху.

Жінок арештовують за дописи в соцмережах

Наприклад, днями 58-річну жительку міста Бердянськ арештували за пост у соцмережі. За це їй загрожує до 15 років перебування за ґратами.

Крім того, після проведення обшуку забрали з власного будинку жительку Мелітополя (також за пост у соцмережі).

Третій випадок зникнення жінки трапився у Токмаку, жительку забрали на допит і досі її ніхто із рідних не бачив. Де вона зараз перебуває невідомо.

"Окупантам потрібно тримати в страху місцевих – саме тому їм байдуже, з кого робити диверсантів. Життя на тимчасово окупованій території наднебезпечне", – йдеться у повідомленні мера міста Мелітополь.

Що робити, якщо окупанти заселилися у ваше житло

За даними експертів, варто вміти захищати свої права під час дії воєнного стану. Зокрема, аби повернути своє житло, куди заселилися російські окупанти, треба дотримуватися чіткого та простого алгоритму дій.

У першу чергу, кажуть у Центрі прав людини ZMINA, про факт проживання окупантів у вашому домі слід повідомити правоохоронні органи.

Потерпілий має надати інформацію про злочин до Національної поліції або Служби безпеки України. Свої контактні дані та документи, що підтверджують злочин, зокрема:

  • документи, які підтверджують право власності на житло;
  • фото помешкання та його опис;
  • відомі деталі правопорушення (хто та коли почав жити в помешканні);
  • відома інформація про порушників (їхня зовнішність, приблизний вік, у чому вони були вдягнуті, імена чи позивні, їхній транспорт);
  • контакти свідків злочину.

Повідомити про злочин можна за контактами:

  • Нацполіції за номером 102 (цілодобово) або звернутись до найближчого відділку;
  • СБУ за номером: (044) 256-99-91 або електронною поштою: [email protected].

Як росіяни знищують місцеве населення

Як каже місцева влада, після настання зими жителі прифронтової Авдіївки почали розпалювати буржуйки, з яких йде дим. Завдяки цьому російські окупанти вираховують місцезнаходження жителів та завдають ударів.

Також чиновник каже, що зараз багато мешканців виїхали з міста. Зокрема, їдуть навіть ті, хто ще на початку активного наступу загарбників взагалі не планував залишати власні домівки.

Нагадаємо, раніше експерт зробив важливу заяву щодо можливого завершення війни. Також ми розповідали, чому армія Росії почала частіше завдавати ударів балістичними ракетами.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.