Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Росіяни зможуть відшукати полонених в Україні – ГУР презентувало новий проєкт

В Головному управління розвідки України розповіли про новий проєкт, який стосується російських полонених

Фото: Міноборони РФ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Полонені росіяни

Фото: Міноборони РФ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Від початку повномасштабного вторгнення українські військові змогли взяти в полон доволі велику кількість окупантів. Час від часу проводяться обміни військовополоненими, однак зараз в ГУР презентували проєкт, який допоможе їх збільшити.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Новий проєкт ГУР

В матеріалі йдеться про те, що за ініціативи ГУР Міноборони в Телеграмі запустять спеціального чат-бота, за допомогою якого можна буде дізнатися, де наразі перебуває той чи інший військовослужбовець.

При цьому, представник проєкту "Хочу найти" зазначив, що кожного тижня вони очікують на тисячі заявок від родичів російських військових. Таким чином, цей проєкт може суттєво збільшити обміни військовополоненими між Україною та Росією.

Зазначимо, що на презентації проєкту "Хочу найти" від Головного управління розвідки України була присутня представниця Росії. Мова йде про Ірину Криніну, яка разом з дітьми приїхала до України задля того, щоб знайти свого чоловіка, який потрапив в полон до бійців Збройних сил.

ГУР про новий наступ

Раніше ми писали про те, що представник Головного управління розвідки Андрій Юсов розповів про чутки щодо можливого наступу росіян на Харківщину. Він зазначив, що ГУР МО добре володіє всією інформацією щодо ситуації на кордоні з Росією та Білорусією.

"Україна найбільше сьогодні володіє інформацією про те, що відбувається на українських кордонах і з Росією, і з Білоруссю та іншими державами. Звичайно, ми активно обмінюємося інформацією з нашими партнерами, і вся справжня найбільш актуальна інформація відома і нашим партнерам, і, безумовно, українським Силам безпеки й оборони", – сказав Юсов.

Також він додав, що чутки про можливий наступ поширюються у зв'язку з інтересами ворога або ж у зв'язку з "реалізацією справжньої свободи слова". Однак громадяни в жодному разі не повинні впадати у паніку.

Зазначимо, наразі бойові дії тривають:

  • на території Луганщини;
  • Донеччини;
  • Запорізької області;
  • Херсонщини;
  • Харківщини.

Додамо, що російські військові вже тривалий час намагаються просунутися на Авдіївському напрямку, однак їм не вдається це зробити.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що The Telegraph поширив інформацію щодо можливого наступу росіян на Харківщину. Також ми повідомляли про "план Б" від президента України Володимира Зеленського.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.