Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Ситуація на фронті покращується? Яких успіхів ЗСУ досягли на Херсонщині

Українська армія продовжує вести активні наступальні дії в південній частині нашої країни

Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook

Ситуація на Херсонщині

Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook

Наразі на російсько-українському фронті тривають активні бойові дії. Найбільша увага прикута до східного та південного напрямку, адже там зосереджені головні сили противника. Нещодавно ЗСУ вдалося висадитися на берег Херсонщини, однак тепер відомо про нові успіхи нашої армії.

Про це повідомляють аналітики Інституту вивчення війни.

Просування на Херсонщині

За даними, які були оприлюднені аналітиками ISW, наразі на лівому березі Херсонської області перебуває близько 300 українських військових, тобто один батальйон. Там повідомляють, що українські військові знаходяться в районі населеного пункту Кринки.

Також слід зазначити, що нещодавно російські джерела повідомили про те, що українські військові перекинули на лівий берег Херсонської області декілька одиниць броньованої техніки. Тому наразі Збройні сили України проводять набагато масштабніші операції з використанням легкого піхотного угруповання.

Крім того, аналітики Інституту вивчення війни ще раніше повідомляли, що російські так звані "воєнкори" 6 листопада поділилися знімком, на якому буцімто видно українську бронетехніку на гусеницях, що перевозила БМП.

Збільшення ракет загрожує Україні

Раніше ми писали про те, що аналітики Інституту вивчення війни, посилаючись на представника Головного управління розвідки Вадима Скібіцького, розповіли про істотне збільшення ракетного озброєння ворога.

Так, відомо, що 28 серпня представник розвідки заявляв, що на озброєнні у Росії є 585 ракет великої дальності. Однак, 6 листопада Скібіцький зробив заяву, в якій сказав про те, що на озброєнні в окупантів є 870 ракет. Тобто, таким чином ворожа армія змогла поповнити власні запаси на 285 ракет.

Водночас розвідка повідомляла, що окупанти мають доволі серйозні проблеми з іноземними комплектуючими. Тому збільшення ракетного озброєння може свідчити про те, що Росія активно нарощує власне виробництво. При цьому, вони це роблять швидше, ніж можна було очікувати.

Крім того, Скібіцький також додав, що російська армія цієї зими також планує активно здійснювати ракетні удари по критичній інфраструктурі. Однак цього разу вони не будуть такими "примітивними", як минулого року.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, скільки ракет є на озброєнні в російської армії. Також ми повідомляли про головні проблеми окупаційних військ у війні проти України.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.