Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Треба бути готовими: розвідник розповів, чи можливий повторний наступ росіян на Київ

Окупанти можуть здійснити ще один наступ на столицю України, тож киянам варто готуватися до цього

Фото: Генштаб ЗСУ. Колаж:  Pro Війну

Чи можливий повторний наступ росіян на Київ

Фото: Генштаб ЗСУ. Колаж: Pro Війну

Через можливий повторний наступ українцям варто задуматись про посилення оборони. В іншому випадку, на мешканців столиці чекає результат, який був у Бучі.

Про це заявив український розвідник Олександр Нємков, який брав участь в авіапрориві на "Азовсталь" і пробув у російському полоні 120 днів, в інтерв’ю для ТСН.

З його слів, кожен українець може бути корисним для Збройних сил України. Допомагати українській армії – не означає тримати зброю на фронті. Для приближення перемоги кожен може освоїти курси поводження зі зброєю або надання медичної допомоги.

"Абсолютно кожен чоловік, я вважаю, у нього повинна бути певна культура поводження зі зброєю. Жінкам це теж не завадить, там нічого важкого немає. Дві або чотири вищі освіти тут не потрібно. Якісь навички парамедика, елементарні речі, які людина повинна вміти", – зазначив розвідник.

Крім цього, Нємков додав, що українські чоловіки мають бути готовими замінити захисників на фронті.

Зміни на фронті взимку

Раніше ми писали, що результати опитування "Рейтингу" показали, що більшість українців (46%) очікують покращення ситуації на фронті цієї зими. Однак 32% вважають, що нічого не зміниться, а 12% — що ситуація може погіршитися.

Загалом 51% українців вважають, що в країні цієї зими залишиться все так, як і раніше. 25% очікують покращення, а 20% — погіршення.

Аналогічні результати були отримані в опитуваннях щодо ситуації у сфері енергетики та економіки. Більшість українців вважають, що в цих сферах ситуація також не зміниться.

Опитування проводилося 22-23 листопада серед 1 000 респондентів по всій території України, за виключенням регіонів, що знаходяться в окупації.

Більшість українців очікують покращення ситуації на фронті цієї зими. Однак частина українців вважають, що ситуація може залишитися незмінною або навіть погіршитися. Значна частина громадян також вважає, що ситуація в країні цієї зими залишиться незмінною.

Скільки людей треба мобілізувати в наступному році

Також ми писали, що екскомандир роти батальйону "Айдар" Руслан Дикий заявив, що в першому півріччі 2024 року до Збройних сил України необхідно призвати 20 тисяч осіб. За його словами, це дозволить компенсувати втрати української сторони та частіше відправлятися на ротацію бійцям ЗСУ.

"Навіть у нас з вами достатньо інформації, щоб розуміти, що 20 тисяч на місяць, тобто менше чверті мільйона за весь наступний рік, це в кращому разі для підтримання нинішньої чисельності", – зазначив Дикий в інтерв'ю NV.

Він також додав, що наразі на території України знаходиться близько 420 тисяч російських військовослужбовців. При цьому, за словами Дикого, це лише ті особи, які беруть безпосередню участь у бойових діях або ж знаходяться в найближчому тилу. Водночас в України такої кількості бійців не було.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, які особи можуть опинитися у війську вже у грудні. Також ми повідомляли, які військовослужбовці зараз найбільше потрібні на фронті.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.