Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

У Сирського є два плани: Зеленський розповів, від чого залежатимуть успіхи ЗСУ

Президент України Володимир Зеленський зробив важливу заяву, що стосується теперішньої ситуації на фронті

Фото: УНІАН, Генштаб ЗСУ/Facebook, Сирський/Telegram. Колаж: Pro Війну

Зеленський доручив розробити два плани Сирському

Фото: УНІАН, Генштаб ЗСУ/Facebook, Сирський/Telegram. Колаж: Pro Війну

Глава держави доручив головнокомандувачу Збройних сил України Олександру Сирському розробити два плани. Вони повинні вплинути на хід війни проти російських окупантів, однак, є певні умови.

Про це сам президент розповів в інтерв'ю CNN.

Два плани від Сирського

З інтерв'ю президента стало відомо, що новому головнокомандувачу Збройних сил України генерал-полковнику Олександру Сирському було доручено розробити два плани для ведення війни проти ворога, зокрема:

  • у випадку, якщо Україні вдасться отримати допомогу від Сполучених Штатів, тоді наша держава може починати поступово відтискати ворога;
  • у випадку, якщо наша держава не отримає допомогу від США, тоді доведеться зосередитися на обороні та стримуванні російських наступів.

Крім того, під час інтерв'ю Володимир Зеленський також сказав, що без допомоги від Сполучених Штатів нашій армії буде не лише тяжко наступати, а й оборонятися. Це пов'язано з недостатньою кількістю боєприпасів для снарядів.

Також президент додав, що без цієї допомоги можуть загинути "мільйони".

Введення військ НАТО

Генсек НАТО Єнс Столтенберг у коментарi AP розповів про те, що наразі Альянс на планує вводити війська до України. Проте, наша держава буде й надалі отримувати необхідну військову допомогу від союзників.

"Союзники по НАТО надають безпрецедентну підтримку Україні. Ми робимо це з 2014 року й активізувалися після повномасштабного вторгнення. Але планів щодо розміщення бойових військ НАТО на території України немає", – йдеться у повідомленні генсека.

Чутки щодо можливого введення військ Альянсу до України почали активно поширюватися у Мережі після заяви французького президента. 26 лютого Еммануель Макрон сказав, що не слід виключати можливого введення військ НАТО до України. Однак, конкретики наразі в цьому питанні немає.

Крім того, схожої думки щодо можливого введення військ притримується і французький прем'єр-міністр Габріель Атталь. Він також вважає, що це цілком можливо.

Натомість, у Швеції на такі заяви відреагували зовсім по-іншому. Прем'єр-міністр країни вважає, що це питання не є актуальним.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, чи можуть російські окупанти атакувати Північ. Також ми повідомляли, що сказав начальник ГУР МО Буданов про війну в Україні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.