Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Україна відмовилася від винищувачів F/A-18 Hornet? Що відомо по скандал

В Мережі поширюється інформація про те, що держава нібито відмовилася від австралійських літаків

Фото: Pexels. Колаж: Pro Війну

Скандал з винищувачами для України

Фото: Pexels. Колаж: Pro Війну

Наразі Україна близька до отримання винищувачів F-16 від західних партнерів. Проте, за даними деяких джерел, наша армія також могла отримати й інші літаки, зокрема, від Австралії.

Про це йдеться в матеріалі Australian Financial Review.

Винищувачі від Австралії

Джерело, посилаючись на високопоставленого представника Збройних сил України, опублікувало матеріал, в якому йдеться про те, що наша держава відмовилася від постачання 41 винищувача F/A-18 Hornet, назвавши їх "сміттям".

Таким чином, можливу "угоду" між Україною та Австралією було фактично "знищено".

Водночас представник Повітряних сил України Юрій Ігнат у коментарях під постом експерта Михайла Жирохова висловився з приводу цієї ситуації. Зокрема, Ігнат заявив, що жодних домовленостей чи угод з австралійською стороною не було.

"Не знаєте, не триндіть! Бо ви вже всі дістали, якщо чесно своїм зрадо*обством! Ми йдемо по єдиній доступній стежині до західних літаків. Наскільки це можливо", – зазначив Ігнат у соцмережах.

Згодом Юрій Ігнат написав ще декілька коментарів з приводу цієї інформації.

Винищувачі для України

Раніше ми писали про те, що в ефірі національного телемарафону речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат розповів, коли армія зможе отримати американські винищувачі F-16.

Зокрема, він згадав, що для передачі літаків Україна повинна відповідати вимогам, зокрема:

  • пілоти повинні пройти навчання;
  • необхідно мати належну інфраструктуру;
  • мають бути кваліфіковані інженери.

"Багатоцільові літаки – це авіаційні комплекси. Потрібно комплексно підходити до вирішення їх розміщення в Україні, взяття на озброєння і бойове застосування. Звичайно, можна було розглядати різні заяви європейських лідерів, що ми готові вам вже передати літаки. Ну "вже передати", – це для того, щоб вони у нас просто знаходились територіально", – заявив він.

Наразі авіаційну коаліцію очолюють Данія, а також Нідерланди, адже саме ці країни погодились постачати винищувачі в Україну.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Міністерстві закордонних справ прокоментували ситуацію на фронті. Також ми повідомляли, що ускладнює наступальні дії захисників.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.