Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Відбудова триває — скільки українців вже залучили до робіт

За даними Державної служби зайнятості, за кількістю виданих направлень на суспільно-корисні роботи лідирує Харківська область

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Війну

В Україні триває відбудова об'єктів, зруйнованих ворогом

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Війну

В Україні триває масштабна відбудова зруйнованого ворогом житла та інших об’єктів. На виконання суспільно-корисних робіт вже було видано понад 61 тисячу направлень.

Про це повідомляє Державна служба зайнятості 16 жовтня.

У відомстві кажуть, що від 1 жовтня 2022 року та по сьогодні вже було видано 61 661 направлення на суспільно-корисні роботи.

Хто в лідерах за кількістю направлень

Найбільше направлень на суспільно-корисні роботи вже отримати жителі Харківщини – 11 749.

Крім того, в лідерах за кількістю безробітних такі області:

  • Полтавська (8 418 направлень);
  • Донецька (7 289);
  • Київська (6 933);
  • Чернігівська (6 728).

За даними, опублікованими Державною службою зайнятості, до проєкту "Армія відновлення" вже залучено 19 регіонів нашої країни.

На фінансування виплати зарплати за роботи з відбудови знищених ворогом об'єктів Кабмін вже спрямував 425 млн грн.

Архітектор розкрив секрети відбудови шкіл

В Україні активно відбудовують заклади освіти, зруйновані російськими військовими, розповів у коментарі нашому сайту архітектор, засновник студії DK-architect Дмитро Чулков.

Він каже, що за підтримки програми "U-LEAD з Європою" українські архітектори відбудовують заклади освіти, які постраждалих внаслідок війни. В оформленні використовуються нові стилістичні прийоми, які переосмислюють радянське сприйняття простору.

За словами Дмитра Чулкова, його архітектурна студія вже розробила та втілює у життя проєкти відновлення закладів освіти, які постраждали внаслідок дій російських військових.

При розробці проєктних рішень, ми використовували сучасні підходи в оформленні для переосмислення освітнього простору. Адже архітектурно стилістичні прийоми оформлення позанавчальних приміщень (їдальня, холи, актова зала) розроблені у 70-тих роках минулого століття безнадійно застарілі, та є рудиментами СРСР, – розповів Дмитро Чулков.

Цікаво, що під час оформлення шкіл використовуватимуть прийоми, які переосмислюють сприйняття простору часів СРСР:

  • актову залу роблять у вигляді музикальної, танцювальної студії;
  • хол зводять відразу із лаунджзоною з відкритою бібліотекою;
  • коридори – з галереєю дитячої творчості;
  • спортзала виглядатиме частоково як парк розваг;
  • ідальня сприймається як кафе-бістро.

Архітектор каже, що планується проведення оновлення графічного оформлення: створення логотипу шкіл, брендбуків, та шкільної навігації (вивіски класів, вказівники).

За даними досліджень, зміна прийняття, змінює поведінкові звички, і якщо наприклад актова зала буде оформлена як музична / театральна студія, то і заходи будуть відповідати стандартам театрального мистецтва, що в подальшому сприятиме розвитку українського театру музики танцю, – вважає архітектор.

Відомо, що участь у програмі беруть 11 об'єктів трьох областях нашої країни Харківській, Чернігівській та Київській областях.

Нагадаємо, як ми писали раніше, за підтримки програми "U-LEAD з Європою", на Чернігівщині відбудували стародавній Лихачівський ліцей. Також ми розповідали про те, чи потрібно відбудовувати зруйновані мости й дороги під час війни.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.