Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Зруйновані повністю. Які міста Україні доведеться відбудовувати "з нуля"

Відбудова України – процес довгий та кропіткий, однак західні союзники пропонують допомогу

Фото: Nicole Tung, Андрій Єрмак. Колаж: Pro Війну

Які міста будуватимуть заново

Фото: Nicole Tung, Андрій Єрмак. Колаж: Pro Війну

З початку повномасштабного вторгнення Росія завдала мільйонів ударів по території України. Намагаючись захопити українські міста, Росія стирає їх з лиця Землі.

Портал Visit Ukraine розповів, які міста після нашої перемоги Україна відбудовуватиме повністю.

Авдіївка

Вона залишається доступною для волонтерів, які щодня доставляють в місто воду, медикаменти, їжу та одяг для місцевих жителів. Волонтери також допомагають евакуювати людей з міста, які хочуть покинути його.

Однак ситуація в Авдіївці залишається вкрай важкою. Місто постійно обстрілюється російськими військами. Кожного дня ворог б'є по місту ствольною артилерією, завдаючи десятки масованих обстрілів. Якщо говорити про удари по позиціях, то може йтися й про сотні.

Росія дійсно спрямовує великі сили, щоб взяти Авдіївку. Місто є ключовим стратегічним пунктом для контролю над Донбасом. Якщо Росія зможе взяти Авдіївку, вона зможе просунутися далі на південь і оточити українські сили на Донбасі.

Фото: Авдіївка/Віталій Барабаш
Фото: Авдіївка/Віталій Барабаш

Мар'їнка

Місто було майже повністю зруйноване російськими військами, які намагаються взяти під контроль Донбас.

До війни в Мар'їнці проживали майже 10 тисяч людей. Місто було відоме своїми мальовничими парками, зеленими насадженнями та затишніми вулицями. Однак тепер від цього всього не залишилося нічого.

Мар'їнка пережила запеклі артилерійські обстріли, які тривали протягом кількох місяців. Внаслідок цих обстрілів були зруйновані всі будинки, школи, магазини та інші будівлі. У місті залишилися лише воронки від снарядів і руїни.

Окупаційні війська цілеспрямовано зруйнували будинки, щоб не допустити їхнього використання як укриттів для українських військових та мирних жителів. Вони також використовували обстріли для залякування населення та спонукання його до відходу з міста.

Фото: Мар'їнка/Євген Тітов
Фото: Мар'їнка/Євген Тітов

Бахмут

Місто вже майже 10 місяців знаходиться під обстрілами російських військ, які щодня випускають по ньому сотні снарядів.

Внаслідок тривалих бойових дій ряди багатоквартирних будинків, шкіл, магазинів та іншої інфраструктури перетворилися на тліючі руїни. Частини міста, які колись були оточені деревами та парками, тепер повністю позбавлені всієї рослинності та вкриті коричневим пилом і сміттям.

Бахмут також зіткнувся з екологічною катастрофою. Російські обстріли призвели до забруднення повітря, води та землі.

Фото: Бахмут/Nicole Tung
Фото: Бахмут/Nicole Tung

Нагадаємо, які країни відбудовуватимуть українські міста. Також ми писали, що за даними Державної служби зайнятості, за кількістю виданих направлень на суспільно-корисні роботи лідирує Харківська область.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.