Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Великобританія – Київ, Чехія – Дніпро — які країни відбудовуватимуть українські міста

Провідні країни Європи відбудовуватимуть українські міста, що постраждали внаслідок російської агресії

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Війну

Які країни відбудовуватимуть Україну

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Війну

Країни цивілізованого світу обрали регіони України, щоб допомогти відновити їх після війни. Попередньо план оцінюють у 750 мільярдів доларів.

Розповідаємо, які країни відбудовуватимуть українські міста.

Європейський Союз допомагатиме Україні не лише з поставкою зброї та прихистком біженців. По завершенню бойових дій, західні партнери обіцяють відбудувати пошкоджені Росією будівлі.

Таким чином, Чехія, Фінляндія та Швеція братимуть участь у відновленні Луганщини. Швейцарія відбудовуватиме Одещину, Ірландія – Рівненщину, Німеччина – Чернігівщину, Канада – Сумщину, США та Туреччина – Харківщину, Бельгія – Миколаївщину, Швеція та Нідерланди – Херсонщину, Норвегія – Кіровоградщину, Австрія – Запоріжжя, Польща та Італія – Донеччину.

Війна в Україні завдала величезних збитків. Для відновлення країни знадобляться значні кошти. Українська влада розробила план відновлення, який передбачає залучення трьох джерел фінансування.

Перше джерело — конфісковані активи Росії та російських олігархів. За різними оцінками, їхня вартість становить від 300 до 500 мільярдів доларів. Цей ресурс має стати основним джерелом фінансування відновлення.

Друге джерело — гранти та кредити міжнародних організацій та країн-партнерів. Очікується, що ці кошти становитимуть близько 200 мільярдів доларів.

Третє джерело — інвестиції приватного сектора, а також позабюджетні внески приватних осіб та корпорацій. Очікується, що ці кошти становитимуть близько 100 мільярдів доларів.

План відбудови розділений на три етапи, провідним країнам світу запропоновано взяти безпосередню участь у відновленні України.

Відбудова триває

Раніше ми писали, що за даними Державної служби зайнятості, за кількістю виданих направлень на суспільно-корисні роботи лідирує Харківська область.

В Україні триває масштабна відбудова зруйнованого ворогом житла та інших об’єктів. На виконання суспільно-корисних робіт вже було видано понад 61 тисячу направлень.

Найбільше направлень на суспільно-корисні роботи вже отримали жителі Харківщини – 11 749.

Крім того, в лідерах за кількістю безробітних такі області:

  • Полтавська (8 418 направлень);
  • Донецька (7 289);
  • Київська (6 933);
  • Чернігівська (6 728).

За даними, опублікованими Державною службою зайнятості, до проєкту "Армія відновлення" вже залучено 19 регіонів нашої країни.

На фінансування виплати зарплати за роботи з відбудови знищених ворогом об'єктів Кабмін вже спрямував 425 млн гривень.

Нагадаємо, як ми писали раніше, за підтримки програми "U-LEAD з Європою", на Чернігівщині відбудували стародавній Лихачівський ліцей. Також ми розповідали про те, чи потрібно відбудовувати зруйновані мости й дороги під час війни.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.