Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Готуються відступати? Росіяни мінують критичну інфраструктуру на Херсонщині

Загарбники планують підірвати важливі об’єкти регіону, коли будуть його покидати

Фото: УНІАН

Окупанти мінують критичну інфраструктуру на ТОТ

Фото: УНІАН

На частині тимчасово окупованої Херсонщини росіяни закопують вибухівку поблизу стаціонарних газорегулювальних пунктів, електричних підстанцій та об’єктів критичної інфраструктури. Ймовірно, таким чином вони готуються до "жесту доброї волі".

Про це відомо з повідомлення пресслужби Головного управління МО України.

За даними розвідки, окупанти мінують обєкти критичної інфраструктури тимчасово окупованої території. Такі їхні дії свідчать про їхній ймовірний намір знищити елементи критичної інфраструктури, коли доведеться відступати.

Росія змінила командувача на Херсонському напрямку

Раніше ми писали, що генерал-полковник Олег Макаєвич більше не обіймає посаду командувача Дніпровським угрупованням. Його замінив заступник командувача російських військ в Україні генерал-полковник Михайло Теплінський.

Теплінський має досвід командування операціями в цьому районі. Він був відповідальним за "успішне" виведення окупантів із західного берега Дніпра в листопаді 2022 року.

Ймовірно, що з новим командувачем посилиться відбиття українських атак у районі Дніпра, а також оборона окупованої Херсонщини. Саме в цьому районі вже активізувалися бойові дії.

"Це вороги, але вони професійні люди. Їх усунення не йде в плюс Росії. Для нас це добре. У Кремлі тих, хто виступає за війну, залишилися одиниці. Усі розуміють, що це крах, і чим швидше закінчити, тим краще", — сказав Буданов про Теплінського.

ЗСУ "відтягнули" російську армію від правого берега Дніпра

Раніше ми писали, що Сили оборони України досягли непоганих результатів на лівому березі Херсонщини, однак говорити про успіхи української армії ще зарано.

ЗСУ змусили окупантів дислокувати їхні позиції ближче до кордону з Росією. Внаслідок цього зменшилась кількість артилерійських обстрілів правобережжя Херсонщини.

Тепер російські сили почали частіше атакувати правий берег Дніпра з авіації, адже російська артилерія "вже не всюди може діставати".

Наша армія "відкинула" ворогів далі від правобережжя, але все одно недостатньо для того, щоб звести обстріли в регіоні до нуля.

"Ми продовжуємо досягати непоганих результатів у своїй боротьбі – і в контрбатарейній, і в інших методах роботи. Але висвітленню це поки не підлягає саме для того, щоб результат був дуже потужним і зафіксованим, щоб це не було такою короткочасною перемогою", — зазначила Гуменюк.

Окупанти намагаються створити собі штучні перемоги, зруйнувати мирну цивільну інфраструктуру, економіку регіону і населені пункти на правому березі.

Нагадаємо, як ЗСУ б'ють ворога на Херсонщині. Також ми писали, що морпіхи висадилися на лівому березі Херсонщини.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.