Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Росіян можуть відрізати від Криму: ЗСУ посилили позиції на Херсонщині

ЗСУ витісняють росіян до лівого берега Херсонщини, українські сили значно просунулись на схід

Фото: Генштаб ЗСУ. Колаж: Pro Війну

Яка ситуація на Херсонщині зараз

Фото: Генштаб ЗСУ. Колаж: Pro Війну

Окупанти намагалися посунути українських захисників поблизу села Кринки, однак їм це не вдалося. Таким чином, скоро українській армії, ймовірно, вдасться перерізати російські логістичні маршрути до Криму.

Про це повідомляють в аналітичному звіті американського Інституту вивчення війни.

Українці наступають поблизу Пойми та Піщанівки, а також перекинули додатковий особовий склад в район Кринок, щоб перерізати російські лінії матеріально-технічного забезпечення та завдати ударів по інфраструктурі, яка з’єднує російську лінію фронту з тиловими районами в тимчасово окупованому Криму, Херсонській та Запорізькій областях.

Зауважимо, що раніше російські ЗМІ розпочали поширювати інформацію про те, що командування угрупування "Днепр" вирішило перекинути війська на більш вигідні позиції на схід від Дніпра. Ці сили планували задіяти для наступу "на інших напрямках".

Однак, скоро цю інформацію спростували, а повідомлення щодо відступу видалили.

Росія змінила командувача на Херсонському напрямку

Раніше ми писали, що генерал-полковник Олег Макаєвич більше не обіймає посаду командувача Дніпровського угруповання. Його замінив заступник командувача російських військ в Україні генерал-полковник Михайло Теплінський.

Теплінський має досвід командування операціями в цьому районі. Він був відповідальним за "успішне" виведення окупантів із західного берега Дніпра в листопаді 2022 року.

Ймовірно, що з новим командувачем посилиться відбиття українських атак у районі Дніпра, а також оборона окупованої Херсонщини. Саме в цьому районі вже активізувалися бойові дії.

"Це вороги, але вони професійні люди. Їх усунення не йде в плюс Росії. Для нас це добре. У Кремлі тих, хто виступає за війну, залишилися одиниці. Усі розуміють, що це крах, і чим швидше закінчити, тим краще", — сказав Буданов про Теплінського.

Зміна командувача, що відповідає за війська на окупованих районах Херсонщини, свідчить про сильний тиск на російську армію.

Росіяни готуються відступати

На частині тимчасово окупованої Херсонщини росіяни закопують вибухівку поблизу стаціонарних газорегулювальних пунктів, електричних підстанцій та об’єктів критичної інфраструктури. Ймовірно, таким чином вони готуються до "жесту доброї волі".

За даними української розвідки, окупанти мінують обєкти критичної інфраструктури тимчасово окупованої території. Такі їхні дії свідчать про їхній ймовірний намір знищити елементи критичної інфраструктури, коли доведеться відступати.

Нагадаємо, ЗСУ "відтягнули" російську армію від правого берега Дніпра. Також ми писали, що морпіхи висадилися на лівому березі Херсонщини.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.